24 septembrie 2014

Glorie fanaticilor

Cu siguranta v-ati intrebat macar odata in viata de ce noi romanii suntem o turma de inapoiati si de ce nu pot lucrurile din tara asta merge ca si in alte tari. Asta este unul din raspunsuri. Majoritatea oamenilor din romania sunt indoctrinati!



Ce faci in momentul in care nu mai ai nici o speranta fata de statul in care traiesti? Te inchini la cei cu adevarata putere: biserica!

Acest individ s-a chinuit vreo trei zile bune sa ma faca sa inteleg ca Dumnezeu este adevarul, ca restul religiilor si zeilor sunt demoni pagani, dar saracul habar nu avea pe ce lume traieste. S-a gandit ca prin intermediul internetului ar putea reusii sa corupa oameni spre lumina de parca si-ar rezerva un loc in rai daca ar face lucrul acesta. Nu inteleg de ce se simt unii obligati sa ma conduca ei spre "lumina" daca avem liberul albitru de a face si a merge pe ce cale vrea muschiul nostru.

As vrea sa intalnesc un fanariot care sa imi dea exemple din istoria religiilor cum ca ortodoxismul este religia adevarata, cu toate ca sper degeaba, este amuzant sa ii vezi cum se omoara toti intre ei despre cine are mai multa dreptate.

Mi-a dat block dupa ce a vazut ca nu are cum sa castige aceasta discutie din moment ce ii dadeam peste nas constant cu evolutia si lucruri dovedite stintiific. M-am saturat de hipioti religiosi care cred ca ei provin din coiul unui zeu si refuza sa creada in haosul in care defapt am fost creati. Viata noastra e ca la loto, totul este random. Deal with it!

19 septembrie 2014

10 semne cum ca ar fi cazul sa ii dai papucii

Am observat foarte multi bloggeri dau sfaturi despre relatii, viata, prieteni asa ca m-am gandit si eu sa fac si eu o asemenea postare si pentru ca am trecut printr-o perioada destul de dubioasa, cred ca ar fi cazul sa dau si eu niste sfaturi despre cand ar fi cazul sa iesi dintr-o relatie toxica.

10 semne cum ca ar fi cazul sa ii dai papucii:

1. Daca de la bun inceput este gelos din nimicuri. Gelozia este boala grea care ar trebui eliminata din viata ta daca nu vrei sa ai foarte multa bataie de cap mai incolo. E dragut la inceput, dar in timp devine enervanta situatia.

2. Daca este vesnic nemultumit de ceea ce ii oferi. Unii primesc si marea cu sarea si au impresia ca nu au primit destul. Din experienta mea, nu a fost de ajuns niciodata curatenia in casa, mancarea, grija pentru casa, iar cand am avut un loc de munca mi s-a reprosat ca nu mai fac nimic in casa in contextul in care terminam zilnic la ora 22 munca.

3. Daca este posesiv. Nu esti proprietatea nimanui si nu lasa pe nimeni sa te faca sa crezi lucrul acesta. Esti libera sa faci si sa mergi unde vrei tu fara sa dai explicatii. Baza unei relatii este increderea si daca nu exista incredere, nu exista relatie.

4. Daca isi spala rufele in public. Intr-o relatie nu au loc parerile altora. Ori vi le rezolvati intre patru ochi, ori mai bine o lasati balta.

5. Daca nu este de acord cu pasiunile tale, dar tu ar trebui sa le sustii pe ale lui. Aici vorbesc din experienta. Cine ma cunoaste stie ca una din pasiunile mele este arta, fotografia dar si pozatul nud. Am fost model de nud timp de 6 ani si as dori sa continui sa mai fiu model in continuare. Fostul meu prieten nu a fost niciodata de acord cu acest lucru pentru ca mereu a fost o fire geloasa si paranoica si l-am inteles, dar nici nu mi s-a parut normal ca el sa plece cu fostele iubite cu placa. Macar sa fim corecti, nu?

6. Daca este mereu genul de "ada-mi", "da-mi", "fa-mi". Si-a luat prietena, nu servitoare. Eu am fost la munca dupa o tura de 24 de ore si cand am ajuns acasa am avut parte numai de requesturi. Mai da-o in pizda masii de treaba! In loc sa ma astepte macar cu o cana de ceai a trebuit sa fac mancare si curatenie, pentru ca unii sunt incapabili.

7. Daca te-a lovit. Indiferent cat de mult ii pare rau, daca s-a intamplat odata, se va intampla si a doua oara. Cu asa ceva nu este de gluma. Dragostea ca dragoste, dar pune-te pe tine pe locul intai.

8. Daca nu mai esti o proritate in viata lui. Pe premiza ca "de ce sa iesim si sa facem ceva impreuna cand locuim deja sub acelasi acoperis?" Eu am avut parte de asa ceva si decat sa fi singur alaturi de cineva, mai bine singur de-a binelea.

9. Daca te compara sau plange dupa fosta iubita. Vorba aceea "intra intr-o relatie cand esti pregatit, nu cand te simti singur". Nu ai nevoie de "plange-n pizda" asa ca lasa-l sa planga in continuare dupa foste iubiri daca nu are de gand sa se bucure de tine. Este cam trist cand iti plange in brate dupa fosta si este un semn bun ca nu prea ai ce cauta acolo.

10. Daca are pretentia sa ii citesti gandurile. Stiu ca suna ciudat, dar exista si o explicatie. Am trecut prin asa ceva si nu stiu cum sa o spun mai bine asa ca am sa va povestesc situatia. Avem un prieten comun, prin care ne-am si cunoscut. El nu este din oras si ne-a rugat daca poate sa ramana la noi peste noapte si mi-a zis ca a vorbit cu tovarasul si ca a zis sa discute cu mine. Eu i-am spus ca mie mi indiferent si ca din partea mea este ok.... dupa care am avut parte de scandal cum ca eu defapt trebuia sa refuz. Mi-a facut capul calendar ca si cum eu ar trebui sa ii citesc gandurile ca el nu are gura sau coaie sa spuna. Eu sunt cam satula de jocuri de cacat. Nu mai am energia si rabdarea sa stau si sa citesc printre randuri si sa inteleg ce vrea defapt sa spuna. Mai rau ca o muiere.

Ar fi mai multe de spus, dar va las pe voi sa completati daca mai aveti ceva de completat. In principiu am acoperit cele mai importante puncte. Toate sunt din experienta personala, mai ales din faptul ca sunt incapatanata si intotdeauna mai stau putin sa mi-o iau in cur.... macar am invatat ceva din asta asa ca va multumesc pentru experienta si multa muie in continuare. :)

3 septembrie 2014

VSLO 2014

Anul acesta am decis sa nu particip la festivalul Vama sub lumini de Oscar. M-am gandit ca le-a fost de ajuns cat am fost acolo inca din editia intai iar viata mea a luat-o pe alte drumuri mai grele. Am fost sunata cu o zi inainte de partea de nud de catre fostul meu sot si mi-a spus ca ar avea nevoie de mine ca si model la workshop. Am fost mirata si in acelasi timp m-am bucurat enorm sa fac din nou parte din acest festival.

M-am suit in masina si am pornit la 2 dimineata spre Vama Veche. Am ajuns la 8 si m-am trantit pe plaja cu vamaiotii. Ne-am cinstit cu putin whiskey si am ras putin cum o individa ii dadea pumni in gura la prietenul ei si saracul cu urma papucului ei imprimata pe spate incerca sa o calmeze. Moment epic in Vama.

Spre amiaza a fost nudul. M-am bucurat sa ma reintalnesc cu foarte multi fotografi pe care nu ii mai vazusem din editiile trecute. De data aceasta a fost putin diferit. Au fost doua fete care au facut o sceneta de teatru la etaj la Molotov, iar eu eram ca de obicei in lumea mea la parter....

Fotografiile au fost superbe! Fetele au facut o sceneta de teatru pe care imi pare rau ca nu am fost acolo sa o vad. Le felicit pentru initiativa si pentru faptul ca si-au folosit trupul pentru a creea arta. Mi-am adus aminte din nou de cat de bine este sa fi tu insati gol, fara sa te ascunzi dupa haine sau masti. Cine a spus ca haina face pe om, o avut dreptate. Dar cine esti cand esti gol? Cum te simti cand nu mai ai unde sa te ascunzi sau ce sa mai ascunzi?

La VSLO mi s-a luat si un interviu care a aparut la Observator Special. Personal nu am avut ocazia de a ma vedea la televizor, in schimb familia mi-a dat stirea. Spre uimirea mea, feedbackul a fost unul pozitiv.

Inainte mi s-a repetat mereu faptul ca artistii mor de foame, dar in timp am invatat ca daca tragi cu dintii de pasiunile tale si nu te lasi influentat de parerile exterioare, chiar daca vorbim si despre familie, la un moment dat eforturile vor fi apreciate.

Ce imi iasa mie din treaba asta? Absolut nimic! Inainte am facut-o pentru ca sa scap de anumite complexe. M-am expus in fata unor straini ca sa ma vad prin ochii lor si sa vad daca cumva ma voi scapa de anumite complexe. Experimentul a fost unul de succes. Am vazut ca prin "uratenia" pe care eu o vedeam, altii vedeau ceva frumos care merita imortalizat. De aceea fotografiez nud. Nu vreau sa ma ascund dupa fond de ten si nici dupa niste carpe la moda.

Nu sunt perfecta. Nu am un corp de invidiat, imi cunosc defectele si nu imi este rusine sa imi expun trupul in fata multimii. Pentru mine este arta. Doresc sa creez arta prin trupul meu, asa cum m-a dat mama natura...

Pentru cine crede ca este o rusine sa ma expun nud in fata multimii, va spun ca eu nu am nimic in plus sau in minus fata de voi. Ce ascundeti voi dupa haine, eu nu voi avea niciodata o rusine sa arat lumii si nici voi nu ar trebui sa va ascundeti. Nu este nimic sexual sau vulgar aici! Este doar un trup gol!

In evul mediu se considera indecent ca o femeie sa isi arate gleznele sau umerii. Daca va uitati putin in urma, ati observa cum fustele sunt din ce in ce mai scurte din 10 in 10 ani. Ce s-a intamplat aici? Sincer dupa parerea mea, hainele din ziua de astazi sunt mult mai vulgare decat un trup nud. Va rog sa ma corectati daca cumva nu am dreptate...

Eu nu ma voi imbogati niciodata din asa ceva, in schimb peste vreo 20 de ani ma voi uita inapoi si voi vedea procesul meu de imbatranire; ma voi uita cum corpul meu incet se degradeaza si sa nu credeti ca ma voi uita cu nostalgie ca probabil ca si la 50 de ani imi voi expune trupul. De ce? Pentru ca arta  nu are limite si nu are varsta. Am mai auzit eu vorba "Cat poti sa mai faci asta? Trei patru ani?" dar intrebarea mea este: peste cativa ani ar trebui sa ma ascund doar pentru ca varsta si-a lasat urma pe trupul meu?

M-am bucurat enorm sa fiu din nou printre oameni care inteleg si apreciaza acest stil de fotografie. Va multumesc ca mi-ai adus aminte cum este sa creezi arta prin a fi tu insuti: nud. Am avut o pauza destul de lunga de la fotografiat (atat in fata obiectivului cat si in spatele lui) si a venit timpul sa ma trezesc. Am revenit cu forte noi si numai din cauza voastra! Multumesc Cristian Crisbasan! Multumesc VSLO!