1 noiembrie 2009

Amintiri din Colejiu

Acu cateva zile m-a invitat un fost coleg de liceu la o bere in Bierhaus. Si desigur ne-am luat cu „amintiri din colejiu” si ne-am adus aminte de profu de fizica. Foarte tare gagiul, sa il vezi ce smecher ii cand intra pe portile liceului cu geamurile date jos si cu Iron Maiden in blana. Baiat de treaba,, mai face cate un misto cu „Diana-Roxana-Fata”, mai ascultam un Scorpions in mijlocul orelor, mai da un doi in data de doi colegului din catalog cu numarul doi.... Fiti atenti:

Profu: Tu ala de acolo DOI!
Colegu: Pai de ce?
Profu: Da ce stii ceva?
Colegu: Pai nah... ascultati-ma din ceva...
Profu: Fizica Cuantica stii ceva?
Colegu: ... ehm... nu...
Profu: Ai vazut? DOI!

Sa vezi si ce simpatic e, macar te lasa sa iti alegi pixul cu care sa iti treaca nota... Am patit-o si eu cu el. In ultima zii de scoala, clasa a 12a eu in catalog aveam doi de doi. Am dat un test eu cu inca doi colegi. Dupa ce am predat testele ne-a zis:

„Mah, fara suparare, dar la voi sunteti praf, la voi fizica PUTE ca un cacat proaspat care inca e cald”

Si sa stiti ca are dreptate. Intr-un final tragic m-am scos la fizica [nici in ziua de azi nu imi pot da seama cum s-a intamplat minunea] si eram toti frumosi imbracati in robe cantand Gaudeamus pe coridoarele liceului. Toate clasele de a 12a au intrat in directiune si au cantat si acolo, iar cand am iesit afara il vedem pe domn profesor. Desigur toata clasa l-a abordat, au dat mana cu el si si-au luat la revedere si ca sunt foarte bucurosi ca au scapat de un cosmar. Desigur domnul profesor ne-a urat „drum bun, dar nu inainte de toate vreau sa va prezint inelul” si domnul prof de fizica ne da muie la toata clasa. A fost foarte tare, 1- 0 pentru prof.



Tot liceul incercam sa scapam de fizica. Chiar nu ne-a interesat. In orice caz ne-am invatat minte; sa nu te pui cu un profu care a facut armata. Ne-am pus de am spart fiole care put. Coridorul scolii putzea ingrozitor, profii se intrebau care naiba si-a dat drumu in halu ala pe el, sa te arunci de la etaj ce putoare era. Vine profu, „in clasa toata lumea si scrieti” noi nu ca pute, la care profu "Nu-i baaaai; eeew am facut armeaaaataaaah la Vanatorii de mewwwnteeee, baaaaai" deci n-ai cu cine! Era teroare!

Adevarul e ca profu stia sa isi predea lectia foarte bine, dar avea cu cine? Vorba lui „Alta data, alta sansa” si asa o tineam tot anul scolar, iar orele de fizica se tineau la o cafa si o cruce, un go fish la un birt in apropierea liceului. Faine vremuri, dar nu cred ca o sa imi fie dor de liceu prea curand....

Cand am terminat imi ziceam ca parca as mai face macar inca un an de liceu. Si intr-o dimineata ma duc sa vad niste gagici la ele la scoala si trag o privire in curtea scolii; atat de pustiu si de trist era, se auzeau profii cum tineau discursuri interminabile si asa m-am bucurat ca am terminat liceul, Doamne ajuta! Si de atunci, nu mi-o mai fost dor de liceu si nici nu cred ca o sa imi fie cat de curand...

7 comentarii:

  1. Citind articolul, mi-am adus si eu aminte de liceu. Doamne ce vremuri. Aveam si eu probleme cu un prof de fizica...bag eu de seama ca nu am fost singurul, de unde trag concluzia ca, nu cu noi era problema ce cu materia. Ori cum pentru mine cel putin anii de liceu au fost frumosi, chiar nu m-ar deranja sa ii retraiesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca toti am avut probleme cu fizica in liceu... dar daca te uiti acum inapoi erau si al dracului de amuzante(cand li se intamplau celorlalti)

    RăspundețiȘtergere
  3. tu ai fost la colegiu? daca da si ala'i Veres mor de ras :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. da am terminat colegiu si da ala-i! =))

    RăspundețiȘtergere
  5. cum se poate ca un model sa nu ii placa fizica si mai ales optica ? In special optica de calitate. Aperturi luminoase (1.8, 1.2). Ies fotografiile mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. sa nu uitam de:
    "Buna ziua copiiii, ce mai faaacetzi???
    Bugarschi 2!!!!"

    RăspundețiȘtergere