17 noiembrie 2009

Hai sa ne calcam in picioare pentru o portocala!

Acu cateva zile am fost sa impart portocale in piata Aurora din partea PD-L-ului [tin cu cine vreau eu asa ca ciocu mic!]. Nici bine nu a venit duba cu portocale ca s-au adunat mosi si babe gramada, efectiv se calcau in picioare pentru o plasa cu un pix, un calendar si doua portocale. Deci te sperii cat de hamesiti sunt romanii si cum trag de tine. Oameni cu varste intre 40-70 de ani sa se calce in halul acela in picioare de parca le-ai fi dat euro, nu altceva. Nici cinci minute n-au trecut ca s-au si impartit toate plasele. Unii au vrut sa ia si geaca de pe tine.

Ce-a mai tare era o femeie in jur de vreo 50 de ani. Zice ca si ea doreste o plasa, iar noi politicosi i-am spus ca nu mai avem si chiar nu au mai fost, iar ea se bosumfla si zice „Lasa ca ma duc sa va declar eu pe voi cu ce chestii va ocupati voi!” [*facepalm*]

Ce m-a deranjat pe mine cel mai mult era ca multi vin si te injura si te intreaba daca nu ti-e rusine ca tii cu Basescu. Come on! Tin cu cine vreau si cel putin nu se face anticampanie cum ii reclama cu „Traiti bine?”. Altii zic ca vor pixuri ca sa aiba cu ce sa il voteze pe Basescu de parca un pix sau o bricheta o sa te convinga pe tine cu cine sa votezi.... *sigh*

12 comentarii:

  1. Damn it!...ce n'ai zis ca ai fost in Aurora? Veneam sa filmez...radeam ore intregi uitandu'ma la filmare =))

    Romanii's mari pomanagii!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai naaa.... cat am stat eu pe mess ultima vreme.... =))

    RăspundețiȘtergere
  3. bine că mie nu mi-ai păstrat portocale! din alea mai fleşcăite, să dau cu ele după băsescu.
    p.s.: lăsaţi prostiile, treceţi pe verde, votaţi Remus Cernea
    !

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa umila mea parere, iata mai sus o idee de marketing transpusa din manuale direct in piata. Totul pare sa porneasca de la o intrebare: "Ce sa le bagam sub nas, domnu' Presedinte, ca e multi si buzunaru' e subtire?". "Hehehe! Lasa ma gaozarilor ca obrazu' e gros! Vreau sa le iasa pe ochi si pe nas portocaliu'!" Ce este mai portocaliu ca o portocala? Doua portocale! Ce e mai portocaliu ca doua portocale? Doua portocale GRATIS! Pixuri si calendare dau toti. GRATIS! Altii mai dau si brichete. TOT GRATIS!
    Rezultatul campaniei: foarte bine punctat de Andreea.
    Concluzia valabila pentru majoritatea electoratului roman: "Domne, ce se da aici?" "Nu stiu, bre, da' e gratis!". Valabila pentru intreg curcubeul politic romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnle Anonim nr 2 cu verdele tau cu tot! Pe mine acest Remus Cernea inafara ca are pleata si e verde nu ma face sa il votez. Dupa cum am zis in blog, eu votez pe cine vreau si daca tie ti se pare ca acest Remus Cernea va conduce turma de oi din Romania asa cum trebuie.... well.... good luck with that. Tine-ti gandurile pentru tine sau du-te la Diaconescu, nu la mine pe blog. Te invit asa ca chestie sa imparti o plasa de portocale sa te vad atunci. Daca nu iesi in pielea goala sa nu imi zici tu mie popa! Si zic asa, ca sa vezi si tu ce fel de oameni sunt in jurul tau. Barbati care calca in picioare femei si femei care sau coate in stanga si in dreapta pentru o amarata plasa! Si ce a facut acest individ pentru Romania? Nu te supara, dar doar pentru ca are pleata si ca spui tu nu ma convinge sa il votez.

    Cat despre anonimul nr 1, nu e nimic frumos, e trist. Hai cu un argument frate! Cearta-te cu mine! Zii ca nu am sau ca am dreptate! Da nu imi zii frumos post ca nu am scris nici scrisori de dragoste si nici poezii!

    @Angello: iti dai seama cat de trist e? Oamenii acestia nu au pic de respect, e chiar mai rau decat suporterii unei echipe de fotbal. Fanatici frate!!! Cum vad mai multi oameni portocalii se aduna gramada si te intreaba ce le dai. Si fac pariu ca multi nici macar nu o sa mearga la vot. Respect celor care te refuza politicos pentru ca tin cu alt partid. Si tot tinerii sunt prost crescuti. Pfff, am avut de unde invata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, diferenta intre ei si suporteri este ca cei din urma stiu macar cu cine tin. Cu alte cuvinte vorbim de un scop, de o entitate, de niste valori, etc. Din fericire (sau nu?), titulatura de "fanatici" este departe de modul de caracterizare a electoratului. L-as numi mai degraba efect de turma.
    Degeaba faci pariu pe prezenta la vot! Nu exista cota! Nici o casa de pariuri nu o sa iti ofere cota pe un rezultat care e previzibil.
    "Traiti bine?" "Traim sanatos! Mancam portocale, fratele meu alb!"

    RăspundețiȘtergere
  7. Oamenii se iau unii dupa altii, multi sunt copy-paste-uri, lipsiti de personalitate, unu se arunca in fantana, altii 20 dupa. Eu sunt de parere ca Basescu si-a facut treaba cum trebuie si de aia il votez! Si nu fac anticampanie nici eu si nici partidul! Daca vrei sa votezi pe cineva, voteaza, dar nu iti bate joc! Normal ca e efect de turma, iar daca o sa o dea in bara o sa dea vina unii pe altii. Unii traiesc bine, altii nu! Asta e! Fiecare traieste exact asa cum isi face viata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma gandeam ca portocalele astea sunt importate si ele la randul lor din alte tari. Posibil aduse prin portul Constanta cu vaporul. Nu ca nu s-ar sustine productia autohtona, dar spre ghinionul nostru nu cresc portocale in Romania. Pana aici toate bune si frumoase. Nimeni nu e de vina ca in "Romanica" nu sunt fructe portocalii care sa fie apte de a sustine o campanie electorala. Astept cu interes "culoarea rosie" sa vina si ea cu un camion cu mere ... evident ... rosii. Daca sunt din Turcia, ghinion! Cele romanesti nu sunt omologate.
    Personal, nu fac "politica romaneasca" si nu am inclinatii sau simpatii pentru vreo anume culoare. Eu traiesc bine. Si mai sunt cativa. Chiar daca nici ei nu au mancat portocale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din pacate in ziua de azi fructele si legumele numai sunt ce au fost candva. Toate sunt injectate si pline de coloranti sau cine mai stie ce. Cand am fost in excusie acu doua luni niste prieteni s-au oprit la un magazin sa faca cateva cumparaturi. In fata magazinului erau mere coapte in pomi gata sa le culegi, iar in magazin kilogramul de mere era 3.5 lei desigur cine stie de unde importate. Asta e, suntem doar din UE, nu? Pacat numa ca pentru multi, nu numa pentru romani, conteaza mai mult cantitatea decat calitatea motiv pentru care suntem in criza!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare, eu sunt anonimul numărul 2. Blogspotul nu mi-a permis să postez cu caracterele diacritice numele de user. Oricum, mă simt măgulită că mă faci domn şi că mă inviţi să împart portocale în pielea goală (mi-e teamă că s-ar complexa portocalele). Şi nu, nu mă duc şi nici nu mă uit la Diaconescu deoarece (dincolo de motivul evident)am sub 35 de ani şi, statistic vorbind, nu mă informez prin intermediul televizorului, ci al cărţilor citite şi Internetului. Admit că nu reprezint o majoritate şi că adresându-se genului de personaje ca mine, Cernea "păcătuieşte" rămânând în anonimat pentru marea masă. Da, marea masă la care faci tu referire, cea căreia pe când eram de vârsta ta nu-i împărţeam portocale, ci chestionare socio-politice şi...eternele pixuri :) Marea masă, formată din soţi care făceau politică la birt şi femei care nu puteau avea o opinie separată şi mă trimiteau să-l întreb pe soţul cu cine să voteze... Marea masă, neinformată, alcătuită din cetăţenii dând din umeri a blazare, invariabil "Păi pe cine să votezi, că tot ăştia o să iasă?!"... Îţi spun, am făcut sondaje de opinie şi exit-poll-uri de vreo 10 ani încoace de mi-au ieşit pe ochi, din oraşe ca Timişoara până în sate din sud care nici măcar nu apar pe hartă. Am avut ocazia să fiu şi observator independent la alegeri de vreo 3 ori şi să constat un absenteism puternic la vot de fiecare dată. Aşa că am o vagă idee despre "psihologia maselor". Din păcate, nu aceste mase oarbe de manevră mă îngrijorează, ci reacţia unor cetăţeni cu discernământ. E simptomatic cât de mulţi tineri cu studii şi inteligenţă peste medie votează cu Băsescu. Când eram mică am votat şi eu cu acesta, e drept, însă acum sunt prea dezamăgită să o mai fac aşa că trec pe verde, chit că e una din cele mai ignorate culori din spectrul politic.
    Ne vedem duminică!

    RăspundețiȘtergere
  11. Citez de pe www.basescu.ro

    Viziunea mea (Basescu):
    1. Incredere si valori comune
    2. Consolidarea clasei mijlocii
    3. Solidaritate pentru cei aflati in nevoie
    4. Eficienta in economie
    5. Mai multa competitivitate
    6. Beneficii de la UE
    7. Modernizarea agriculturii si a satului

    In ceea ce priveste mandatul meu din perioada 2004-2009, unii ar putea fi multumiti. Altii, insa, sunt nemultumiti. Tuturor doresc sa le spun ca eu nu sunt multumit. Nici de starea actuala a Romaniei, nici de cate s-au facut in perioada in care am fost Presedinte. La fel ca si alti cetateni, as fi vrut si eu sa se fi facut mai mult.
    Eu nu sunt insa un resemnat. Eu sunt un optimist si un luptator. Vreau sa fac mai mult pentru binele Romaniei. Ca si acum 5 ani, sunt cu buna credinta la fel de increzator ca obiectivele pe care le propun vor fi realizate.

    Am incheiat citatul.

    Faptul ca Basescu are curaj sa recunoasca esecurile sale din ultimii 5 ani ca si Presedinte este un aspect care ma surprinde in mod placut. Ma intreb cati candidati au mai facut acest gest.

    RăspundețiȘtergere