18 decembrie 2009

Today's Discussion: Luv

De data asta vreau sa va aburesc foarte tare si sa va zic parerea mea despre iubire. Cine vrea sa dezbata ma gasiti pe pingbox [casuta din dreapta, you can’t miss it] sau astept commenturile voastre.

Din punctul meu de vedere, iubirea asta nu este ceva roz, este chiar o iluzie optica in care primele zile sau luni totul pare super pana ajungi sa cunosti persoana de langa tine. Apoi vin certuri, dezbateri, schimbari si asa mai departe. Treci prin viata, dar nu singur. Si sincer e super! Presupun ca v-ati facut ideea ca eu as avea ceva cu iubirea sau ca nu as crede in asa ceva. Eh nu este asa; „iexista o iexplicatzie”

Explicatia este ca DA e aiurea sa o duci prea bine! Exista si relatii care se termina pe motivul ca au dus-o prea bine, nu ca s-ar fi plictisit unu de altu, pur si simplu nu au de ce sa se certe si cei din cuplu se acuza pe unele chestii care multi trec cu vederea pentru ca au alte probleme mult mai grave. Si pana la urma, nu e impacarea cea mai frumoasa?

Ce relatie ii aia in care macar unul din doi sa nu manance zilele celui de langa el? Oamenii se plictisesc foarte repede, pana si sexul poate deveni plictisitor, dar certurile niciodata si daca stai si te gandesti futaiu de dupa intotdeauna a fost mai delicios.

Certurile e una, dar haideti sa va zic si o chestie cu adevarat aiurea. In momentul in care esti cu o persoana, implicat intr-o relatie serioasa in care exista si iubire, partenerii sunt goi in fata unui celuilalt [acu vorbesc la figurat, nu va ganditi la prostii]. Ei sunt singurii care vad punctele slabe si unde doare mai tare si de foarte multe ori unii lovesc acolo unde doare mai tare. De ce? Din dragoste. Nimeni nu te poate rani mai mult decat persoana iubita, nici prieteni, nici parinti, nimeni. Nu e ciudat? Pana la urma tot persoana iubita e singura care te poate iubi cu adevarat....

Ce ma intristeaza foarte tare e faptul ca nimeni nu te va accepta niciodata exact asa cum esti. Orice om are acel ceva care ... trebuie sa renunti la el pentru persoana iubita. Cu toate ca persoana iubita nu iti va cere niciodata sa te schimbi [sau cel putin in 90% din cazuri], lasi de la tine. Nu asta e problema, ca oricum intr-o relatie trebuie sa lase si la tine foarte mult si e valabil si pentru persoana iubita, daca nu, nu este posibila o relatie. Problema e ca sunt unii care incearca sa schimbe unele lucruri si apoi se trezesc ca tot ei zic „numai esti persoana de care m-am indragostit”. Cam acolo ajung foarte multi oameni sa zica inainte sa se desparta. Dar si in cele mai multe cazuri despartirile pot fi mai ok decat ultima perioada a relatiei.

Eu din fiecare relatie pe care am avut-o am invatat cate ceva. Si niciodata nu am considerat ca mi-am pierdut timpul cu o anumita persoana, cu toate ca unii mi-au mancat zilele, eu am luat-o ca pe o invatatura. Unu mi-a aratat ce este aceea gelozie, altu ca lucrurile marunte conteaza, am invatat ce inseamna sa suferi, ce este aceea sa iti fie dor de o persoana dupa cinci minute dupa ce a plecat, am aflat cum e sa iubesti cu adevarat si sa te bucuri cand cel de langa tine se bucura, am aflat cum e cand persoana pe care o iubesti iti sfasie sufletul si cel mai important, am aflat cum e sa traiesc cu adevarat si sa ma bucur de fiecare moment din viata mea, fie ca il traiesc eu de una singura sau alaturi de cineva.....

Oricum, in timp, persoana iubita ajunge sa te cunoasca si stie exact ce te deranjeaza si ce nu, aici depinde de respectivul/-a daca vrea sau ii pregatita sa renunte la anumite lucruri pentru tine. Si daca nu este, nu critica, pentru ca nu ai dreptul de a cere persoanei iubite de a renunta la una din fericirile lui/ei. Etic vorbind nu o corect.

E o vorba „don’t know what you got until it’s gone”. Majoritatea oamenilor nu se pot bucura de ceea ce au pentru ca sunt prea ocupati cu alte chestii. Si probabil ca niciodata nu se vor bucura pentru simplul fapt ca nu traiesc momentul. Tema de casa: cand iesi de la munca sau de la scoala, rupt in gura de oboseala si singura chestie pe care o vrei e sa ajungi in pat sa dormi drac, opreste-te pentru o secunda. Numai gandi la ziua de maine si uita-te in jurul tau. Respira adanc si zambeste ca totusi Dracu nu e chiar asa de negru. Oamenii in general sunt prea preocupati cu viata lor personala si cu problemele lor incat au uitat cat de frumoasa e viata. Aici vorbesc in general, pentru ca si in viata personala si in ce-a de cuplu oamenii uita ca traiesc. Se consuma ca niste baterii si cand numai pot se plang si tanjesc dupa ce au putut avea candva, dar erau prea ocupati cu alte chestii....

Ai o persoana iubita ia-o drac in brate si traieste-ti fiecare moment de parca ar fi ultimul, esti cu verigheta pe mana, iubeste-ti persoana cu care au depus juramant in fata lui Doamne Doamne ca o vei iubi si vei sta alaturi pana cand moartea va va despartii.

Nu sunt barbatii de vina ca sunt niste porci si ca ar fute tot ce prinde si nici femeile ca sunt mereu pe interes sau se grabesc. Sunt oamenii in general ca uita sa traiasca momentul, pentru ca 10 minute de dragoste poate face mai mult ca o viata intreaga. Iar dragostea inseamna a traii intens momentul.

O mica paranteza in legatura cu barbatii si femeile: daca barbatii nu s-ar fi laudat, ar fi fost mult mai usor ca sa ajungi cu o femeie in pat, dar sa stiti ca n-ar trebui sa va ridicati singuri in stele ca daca un barbat chiar ii bun, femeia ii va recunoaste acest merit. Iar in legatura cu femeile astea pe interes. Femeile astea nu vor fii niciodata fericite, pentru ca prefera sa suporte un libidinos, dar sa aiba sandalute noi, decat sa lupte pentru sau alaturi de persoana care o iubeste cu adevarat.

Este o poezie fantastica si vreau sa o impart cu voi, asa de sfarsit:

Umbli hoinarind prin lume
ca un orb, la ochi legat,
Si de cata vreme-acuma
pe la mine n-ai mai dat!
Prapadesti tu de pomana
pretioasele-ti sageti,
Sa te-alegi cu hula numa
de l-atati ingrati poeti...
Te-am vorbit eu rau vreodata?
vinovat cu ce ti-am fost?
De ma horopsesti uitarii,
tu, copil frumos si prost?
A ! de-ai stii cu mangai inca
urmele unde-ai ranit!
Cu ce dor mi-aduc aminte
cat atunci am patimit!
Vino, crudule, cu pieptul
gata dezvelit te-astept;
Nu cu una, da cu doua!
sageteaza drept in piept!
Si pe maica-ta zeita,
jur ca n-am sa te hulesc:
Mai omoara-ma odata,
sa mai simt ca iar traiesc!


„Mai omoara-ma odata, ca sa simt ca iar traiesc!” Cat de profund si cat de frumos suna.... Asa vad eu iubirea. Ca sa o simti, trebuie sa strabati o lume intreaga, sau sa inchizi ochii si sa vezi ca dragostea se afla intotdeauna sub nasul tau. Dragostea nu este oarba, ci noi sutem. Daca toti oamenii ar fi orbi, dragostea nu ar fi chiar atat de greu de gasit....

Partea frumoasa e ca oricat de greu ar fi, ai sansa de a incerca si a te lupta pentru ceea ce iti doresti. Nu crezi?

Traiti momentul pentru ca numai asta il mai avem in ora asta tarzie, iar momentul nu ni-l poate lua nimeni.

3 comentarii:

  1. "Nu sunt barbatii de vina ca sunt niste porci si ca ar fute tot ce prinde si nici femeile ca sunt mereu pe interes sau se grabesc"

    ....sooooo true...dar nu stiu daca e de ras sau de plans...pentru ca barbatii sunt de vina ca sunt porci...vorba ta...faci ceva doar daca vrei sa faci..nu ii obliga nici dracu...eu una nu stiu daca as putea sa trec peste faptul ca el m-a inselat...inca n-am trecut prin asa ceva...si sper sa ramana al dracului asa...dar cred ca daca as afla ca ma inseala...din clipa aceea el pentru mine ar fi un jeg...

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, toate trec la un moment dat. nu poti purta ura pentru totdeauna si de multe ori oamenii invata foarte mult din greselile lor. nu e vorba ca barbatii sunt niste porci, nici femeile nu sunt mai presus, doar ca femeile si barbatii au metodele lor de a gresi, de a se razbuna, de a iubi si asa mai departe :)

    dracu nu e chiar asa de negru, crede-ma

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos spus despre luv ,,,sa iti traiesti de parca ar fi ultima clipa ...si ai uitat sa spui ca e atat de simplu si noi complicam atata de mult , la idea ca dragostea este unending si noi o limitam la microscop,,,:)

    RăspundețiȘtergere