22 noiembrie 2011

( • . • )

Astazi vreau sa va povestesc despre un ong de adoptii si "interesul" iubitorilor de animale. Am decis ca sa public aceasta poveste pentru ca prea mult se face tam tam despre soarta cainilor pe care nimeni nu ii doreste.

Acum o luna mi-a spus sotul meu ca la el la lucru este o catea gestanta si ca are burta atat de mare incat abia poate sa se scarpine dupa ureche. Am destul de multi prieteni care sunt pro animale si se ocupa cu adoptii si sterilizari. Am contactat-o si i-am spus care este problema si a spus ca va discuta cu cei de la asociatie.

La scurt timp m-a contactat si mi-a spus ca ar fi bine sa se faca un avort cainelui, dar nu era posibil pentru ca era cam aproape sa nasca, dupa care mi-a spus ca sa le fac un culcus si eventual ar veni ea dupa doua luni sa ii sterilizeze, deparaziteze si sa ii faca poze sa ii dea spre adoptie.

La scurt timp cateaua a fatat 9 catei care au fost mancati ori de catea ori de ceilalti caini. Ideea este ca eu nu prea am vazut interes din partea celor care se bat cu pumnii in piept ca ei fac si dreg. Afara peste noapte sunt pana in -13 grade, iar noptile devin din ce in ce mai reci, deci era mai mult ca sigura soarta cateilor, dar daca stai sa te gandesti, este mai bine asa.

Ong-ul nu si-a dat nici macar minimul de interes, in schimb tot dau nas in nas cu fanatici care se bat cu pumnii in piept de soarta animalului dar defapt toata ziua stau la caldurica, fac petitii online si injura pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu ei.

Exista doua cateogorii de iubitori de animale, cei care chiar se ocupa si ii intereseaza, iar cei care latra si se coboara mai prejos decat maidanezii pentru ca, la fel ca orice fanatic, cand este pus intr-o situatie neplacuta incepe cu atac personal si incearca sa schimbe subiectul cu argumente nefondate si link-uri de pe internet.

Astazi s-a aprobat legea eutanasierii maidanezilor in Romania, ceea ce este foarte bine si pentru om si pentru caine. Decat sa moara infometat, batut, in frig si incet, mai bine ii scuteste cu o injectie. Acuma ar mai trebui inspectori care sa se asigure ca eutanasierea se face ca la carte, altfel institutiile care eutanasiaza cainii cu bestialitate sa fie amendati crunt.

Pentru ca Facebook-ul este plin de articole cu noua lege, am citit putin si din comentarii. Mi-am luat libertatea de a da copy paste la cateva:

"Hai ca prea va dramatizati. Iar poza aia din articol e asa sa intre la sufletul prostului. Poze cu copii mutilati si batrani omorati de caini de ce nu puneti? E vremea sa mai judecam si la rece, ca prea mult sentimentalism ne baga in pamant. Asta e ca aia cu " saracu' Huidu", dar daca peste familia ta intra un bou cu un 4x4 si ti-i omoara pe toti, tot lui ii mai gasesti scuze?

"Iubesc animalele, tocmai de asta mi le tin la mine in casa si am eu grija de ele si cel mai importat, IMI ASUM RESPONSABILITATEA. Daca al meu caine musca pe cineva sunt trasa la raspundere, drept urmare am grija sa nu o faca. Daca 10 maidanezi termina un copil, astia de ii vreti pe strazi, va asumati responsabilitatea???"

"Astia care comentati ca sa nu ucida maidanezii...se vede ca nu ati fost muscati pana acum de caini,nu ati vrea sa stiti cum e,va ganditi la maidanezii aia care sunt pe streada ti-e frica si sa te uiti la ei dapai sa treci pe langa ei,ti-e frica sa mergi pe strada,nu va ganditi la oamenii si copii care au murit din cauza lor,sau la sutele de mii de oameni si copii care sunt muscati,in fiecare zi sunt musati cativa zeci de persoane doar in bucuresti.Voi sunteti inconstienti,cei care spun nu adoptarii legii pentru eutanasiere.Nu va ganditi cate boli grave transmit acesti caini."

"Desii iubesc animalele si nu as face rau lor, cred ca masura luata este una bine venita si normal ca aici gasim si argumente si contra-argumente, dar trebuie sa ne gandim asa: Daca copilul meu este pe afara si muscat de un caine cu rabie? riscam viata unui om pt un caine? clar ca NU . Multi o sa zica nu am copii , ok nu ai copii, dar daca tu esti muscat de un caine cu rabie, vrei asta? NU de asemenea. si ca sa completez , a fi muscat de un caine bolnav inseamna 7 ani la om tratament si mai exact injectie in burta direct . Asta este tratamentul pt rabie."

"De de sa ii omoare? aveti suflet de caiine ! eu din pensia mea hranesc 25 de caini de pe strada si sant zile cand ma imprumut la casa de pensii sa le dau sa manance . este o cruzime ce s a votatei imi pazesc noaptea strada sa nu vina hotii sa mi fure banii"

"Rusine! Am demonstrat inca o data cat de inapoiati suntem. E mai usor sa omori, decat sa gasesti solutii! Suntem de rasul lumii"

"Toti de pe aici care urlati ce Bine ca omoara cainii sa muriti in chinuri precum cainii sa aveti parte voi de ce le doriti cainilor criminalilor oameni farà suflet farà Dumnezeu ce sunteti scarbelor pdl in curind o sa va euranasieze si pe voi sa spun ura atunci eu"

"Sa muriti in chinuri Toti care ati votat moartea cainilor sa aveti parte voi si Copii vostri de ce le doriti voi cainilor sa fiti blestemati
gogu a răspuns:
madalino : uita-te pe trotuare ca nu ai loc de rahati de caine !!!! Iar daca iti faci anumite nevoi trupesti cu cainii e treaba ta, dar nu blestema .Am avut copilul de 6 ani muscat de caine vagabong si n-ash mai vrea sa aud ca se intampla unui copil asa ceva.
Marsh de aici zoofila imputita !!!!"

"CEI CARE AU VOTAT LEGEA ASTA SUNT NISTE NENOROCITI CARE NU AU SUFLET!!!! LE DORESC TOT RAUL SA SE INTOARCA IMPOTRIVA LOR K OMOARA NISTE FIINTE NEVINOVATE! IN LOC SA II OMOARE MAI BINE LE-AR FACE UN ADAPOST. AAAA DAR STATI CA ASA NU LE MAI INTRA LOR BANI IN BUZUNAR!!!! SUNT TOTAL IMPOTRIVA ACESTEI LEGI!!! SUNT ALTII CARE FAC MULT MAI MULT RAU ACESTEI TARI SI CAPITALE DECAT CAINII!!!!
Costin a răspuns: 
NU! Gresit ! problema cu cainii este una dintre cele mai spinoase si rusinoase ale Capitalei. M-am saturat de cohorta de maidanezi din fata blocului. Astia care nu se deranjeaza sunt in general pensionari care la ora 8 sunt in pat si nu ii intereseaza ca exista oameni care vin tarziu acasa si, daca nu au masina, sunt in mare pericol.
DA ! NU am suflet, daca asa vrei tu sa gandesti. Poti sa spui orice, vreau doar sa incep sa traiesc intr-o capitala europeana, in care sa nu imi fie rusine sa invit un prieten din strainatate care sa zambeasca printre dinti la vederea haitelor precum in Evul mediu... Profilul "iubitorului" de caini ? Persoana trecuta de o varsta, care nu a iesit din tara niciodata si careia prezenta patrupedelor pe strada i se pare un lucru normal. Doriti sa-i salvat? Ii adoptati PE TOTI, si nu pe spatiul public ci LA VOI IN CASA !
Aaaaa.... Culmea ipocriziei... De ce mancati carne de miel, de porc, de vita sau de gaina ? De bitata vacuta cu ochii umezi nu va e mila, ca nu ataca niciodata pe nimeni ?
Voi astia care iubiti asa de mult cainii, incercati sa iesiti dupa ora 10 si sa mergeti pana la statia de autobuz, trecand prin "zonele" de control ale diferitelor haite... O sa vedeti cum e."

Si a inceput scandalul pro si contra. Culmea este ca cei care se considera umani sunt defapt cei care isi doresc moartea celor ce nu sunt de acord cu ei. Mai exact 'iubitorii' de animale din nou isi arata coltii si isi arata adevarata lor natura, in schimb marea majoritate a acestor 'iubitori' n-au dat dovada ca au facut ceva pentru caini, inafara sa stea fain frumos la caldurica in fata calculatorului si sa faca pe internet proteste si sa adune semnaturi... Va mirati?

Un mic update la postare: Inca odata 'iubitorii' de animale si-au aratat adevarata lor natura. Am si facut cateva print screen-uri ca sa va dati si voi seama de ce fel de oameni sunt. Desigur nimeni nu a recunoscut ca dupa ce racoleaza un caine de pe strada si il sterilizeaza il arunca inapoi in strada, ba chiar mai mult cineva a spus ca un caine este mai fericit in strada si daca sta afara la -20 de grade, da-l naibii, doar are blana.... Cata logica! Cata moralitate din partea dansilor! Ce face fanatismul din om.... mi-e sila.

Desigur ca orice "iubitor" de animale pe care l-am intalnit, la un moment dat se coboara la un nivel de ultima spetza, mai prejos decat maidanezii pe care in mod constient ii condamna la o moarte inceata si chinuitoare. Altfel nu pot, asta este nivelul lor intelectual. Sunt incapabili de o conversatie in contradictoriu, incapabili sa recunoasca unde gresesc si se dau cu fundul de pamant pentru ca nu pot obliga si pe restul oamenilor sa faca cum vor ei si pentru asta sunt blestemati, injurati si amenintati. Poftim cultura:



12 comentarii:

  1. e simplu sa stai la caldurica si sa faci "activism" dind "like" pe retele sociale. si nu pot sa nu ma intreb in ce masura e manipulare politica, in ambele sensuri, pentru ca am simtit-o un pic.

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai am vazut o chestie funny intr-o brosura copiata pe facebook "uciderea mentine ciinii pe strada"... ciini zombie? fantome?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu spun da. sa ii adune in centre,sa se mediatizeze campanii de adoptii legale in care oamenii sa ia cainii cu acte si sa fie raspunzatori pt faptele lor,nu sa se faca coada de babe si fetite frustrate pt ai scoate de acolo iar ulterior sa le dea drumul inapoi pe strazi.Daca adoptia nu functioneaza atunci sa fie eutanasiati prin injectie...nu doar o data am fost atacat si am fost obligat sa ma manifest violent ca sa nu fiu muscat si sincer nu mi-a parut rau..m-au atacat,le-am raspuns cu aceeasi moneda..si sa nu ma luati cu ideei genu "sunt animale si nu stiu mai mult de atat" ca nu functioneaza...principii morale de genu nu prea te ajuta cand esti in spital cu mainle sau picioarele sfasiate de te miri ce potaie turbata de foame...
    Imi pare rau ca s-a ajuns aici dar este numai vina oamenilor,voi iubitorilor..i-ati crescut,voi i-ati parasit si tot voi faceti valuri importiva eliminarii pe cai putin mai neortodoxe a lor..
    Eu as fi pro la adorptarea unei legislatii ce obliga ca posesorii de animale,indiferent de locatia lor,sa inregistreze patrupedele,sa le vaccineze si sa fie raspunzatori de actiunile lor,cum ziceam si mai sus...plus un mic impozit anual si e rezolvata problema...vrei caine acasa,atunci plateste si asuma-ti responsabilitatea civica..

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nicu: zombie maidanezi? aveam alta imagine de zombie apocapypse... LOL

    RăspundețiȘtergere
  5. daca tot ai atatea idei de spus de ce nu te duci cu contraargumente la ce se vorbeste? stai in umbra si faci print screen-uri...cu ce drept? hai ca ma faci sa rad...

    RăspundețiȘtergere
  6. normal ca nu o sa aprobi decat comentariile care iti convin tie ca doar asta fac astia ca tine... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite cine vorbeste :)
    "Poftin cultura"
    se scrie poftim... invata sa vorbeste si pe urma critica-i pe altii...
    L-)
    Ca sa nu mai zic de restul textului...
    In concluzie, esti un om prost, foarte prost :))
    nu doar ca intelect ci si ca si calitate...
    Have a wonderfull life...or not! si vezi sa nu te intalnesti cu iubitorii de animale pe strada. :)) Sau sa nu calci in mizerie de caini! Nu de alta, dar nu sunt de vina cei responsabili cu curatenia... sunt de vina cainii. Nici macar cei cu stapan nu fac unde ar trebui...

    RăspundețiȘtergere
  8. Exucuse my typo, se mai intampla... la fel cum ai si matale... Mi se rupe sincer de concluzile tale, inafara sa latrii nu faci si asta este concluzia acestei postari vizavi de multi iubitori de animale. Asa ca te invit sa te maimutzaresti in alta parte...

    Si nu spune tu mie de cenzura, ca nu stiu care pe care. Eu sunt la mine pe blog si toate comentariile cu linkuri si bullshituri off topic si neinteresante, vor fi raportate ca spam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Simplul fapt ca se comenteaza sub anonimat ....In fine stii ca era o faza pe un site din asta amuzant. Cand nu poti sa castigi o cearta, cauta-i greselile de ortografie interlocutorului tau. Eu chiar nu inteleg de unde logica asta. Eu sunt de acord cu aceasta lege ce contine eutanasierea pt ca: obliga la adoptii cu acte, la sterilizare , la strangerea cainilor in adaposturi, la a nu mai fi lasati caini bolnavi pe strazi. Ei imi spun criminala pt ca aceasta lege contine cuvantul eutanasiere, nu conteaza ca pana aclo mai sunt n+1 pasi de facut si ei ar putea face ceva bun. Gen adoptie, convins oamenii sa adopte (mers din usa in usa dar munca e grea) sau campanii caritabile pt adaposturi si clinici pt cei bolnavi. Dar de...daca le spui ca cei bolnavi trebuiesc eutanasiati, iti sar in cap ca niste zombie fara sa tina cont ca banii cheltuiti pt tratamentul unui caine ar putea steriliza si vaccina cativa caini sanatosi. Si asta dupa ce se cumpara injectia de eutanasiere pt cel bolnav. E grele astea.

    RăspundețiȘtergere
  10. un blog interesant, am citit cateva postari cu multa placere

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare rau sa citesc/aud de asemenea lucruri :(
    Personal sunt implicata intr-o asociatie de protectia animalelor si doamna care a fondat-o tine peste 160 de caini adunati de pe strazi (cel putin asta era numarul din vara). Mi se pare o eroina avand in vedere ca ii ingrijeste singura, cu inca 2-3 ajutoare (care sunt voluntari), a reusit sa faca rost de un teren, sa construiasca tarcuri si sa se lupte cu toti politicienii care au incercat sa o opreasca si sa-i puna bete in roate. Si totul din banii ei si din donatii. Mi se rupe sufletul cand aud ca "ong-urile vor numai bani si nu fac nimic cu ei". Am fost si am vazut cum e sa ai 10+ caini bolnavi la adapost, sa trebuiasca sa ii ingrijesti, sa le cumperi medicamente, sa ii sterilizezi si deparazitezi pe toti (repet, vorbim de peste 160 de caini!si tratamentele nu-s tocmai ieftine). Am vazut cum e sa traiesti din donatiile voluntarilor si sa te rogi sa mai doneze cineva ceva ca sa ai cu ce hranii caini si maine.
    Responsabilitatea pentru cainii maidanezi nu este a ong-urilor, ci a oamenilor de rand. Ong-urile fac tot ce pot ca sa-i culeaga de pe strazi si sa ofere fiecarui caine in parte, cate o familie. Ce vreti sa faca mai mult? Daca omul de rand nu stie ca tinandu-si cainele nesterilizat pe motiv ca "sa aiba si el placerea sa se f**a, cum sa i-o luam", si apoi arunca toti puii in strada, in cativa ani toata populatia de comunitari va fi inapoi printre blocuri - degeaba aruncati cu pietre in ong-uri ca nu fac mai mult decat fac oricum, fara nici un fel de ajutor. Sau s-a oferit vreunul din voi sa si doneze mancare sau orice altceva pentru cei 9 pui si mama lor? S-a oferit vreunul din prietenii aia iubitori de animale sa ia un pui sau doi acasa in cele doua luni pana cand va veni "tanti de la ong" sa ii sterilizeze etc?
    Va asteptati ca ong-urile sa se ocupe de tot, fara ca nimeni sa ridice vreun deget. V-ati gandit ca poate nu mai aveau loc sa ia inca 10 catei in adapost? (sau din cate banuiesc, s-ar putea ca nici macar sa nu aiba un adapost) Sau vreti sa se ofere sa creasca sute de catei -nu va intereseaza pe voi unde - dar sa-i ia de pe strazi, numai pentru ca stapanii lor au vrut sa le dea "placerea" asta absurda in cazul de fata.
    Mi se pare outrageous cat se cearta lumea pe tema asta in loc sa devina constienti ca solutia nu e "pe strada" (kill them all) ci in mintea fiecarui cetatean (responsabilitatea de a isi steriliza cainele propriu, pentru a nu ajuta la cresterea populatiei canine aruncandu-si puii pe strada) :(
    Si mi se pare outrageous ca in secolul 21 s-a aprobat legea asta absurda. Au mai facut asta si data trecuta, si dupa cum se vede, n-a dat niciun rezultat. In plus sunt o gramada de dovezi ca de fapt cateii n-au fost omorati "scurt si frumos cu o injectie" ci batuti cu bestialitate de hingheri (de ce sa dai bani pentru o injectie cand poti sa ii omori in bataie, si-ti mai si face placere sa o faci?)
    .... nu mai stiu ce sa zic. Sunt dezamagita ca traiesc intr-o comunitate in care oamenii se cred "evoluati" in timp ce stau linistiti in casele lor stiind ca mii de suflete vor fi omorate. Ce nu vezi nu te doare, nu-i asa? Pana cand nu vom deveni constienti ca depinde de fiecare dintre noi sa schimbam situatia, nu va ajuta nici o campanie de omorare in masa. Peste 5 ani va fi iar plin de caini pe strada si o vom lua de la capat....
    Si da, ca sa raspund la intrebarea/acuzatia "n-ai fost niciodata muscata de un caine maidanez": nu, n-am fost muscata de un caine maidanez, pentru ca maidanezii nu musca aiurea ca li se pune lor pata. Musca atunci cand simt ca omului ii e frica de ei, musca atunci cand sunt atacati si se simt in pericol. Sa nu vorbim de sutele de copii "inocenti" pentru care placerea cea mai mare e sa chinuie animalele fara stapan si apoi vin si urla ca au fost muscati. pff....

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Alex: "Eu as fi pro la adorptarea unei legislatii ce obliga ca posesorii de animale,indiferent de locatia lor,sa inregistreze patrupedele,sa le vaccineze si sa fie raspunzatori de actiunile lor,cum ziceam si mai sus...plus un mic impozit anual si e rezolvata problema...vrei caine acasa,atunci plateste si asuma-ti responsabilitatea civica.. "


    sunt perfect de acord cu tine ;) Asta e cea mai buna solutie insa e mai simplu sa ii omori pe toti decat sa pui la punct un sistem mai elaborat de evidenta a populatiei canine (fie ea de pe strada sau cu stapan) :-<

    RăspundețiȘtergere