5 aprilie 2013

Mda...

Povestea tricourilor continua! Nu s-a rezolvat nimic de un an de zile. Vorbisem la un moment dat cu o doamna avocata care chiar plecase in concediu la Paris. A spus ca face o vizita la magazinul respectiv. A mers la adresa de pe site-ul lor oficial ca sa se trezeasca intr-un depozit in care erau doua fete care nici nu stiau pe ce lume traiesc. Din cate am inteles firma de unde a pornit totul ar fi defapt din Germania. S-au ascuns foarte bine si nu am avut noroc. Cred ca ar trebui sa imi deschid eu o firma de tricouri si sa astept sa ma dea ei in judecata. Ar fi ceva, nu? :)

 
Si pentru ca unii nu se lasa mai prejos, Fame on You nu este singura firma care a folosit aceasta imagine in scop comercial. Mai avem inca o firma din Tailanda se pare => link
 
Astia vand la un pret mai mic si inafara de "working class girl" nu au facut nimic imaginii... au printat-o pe un tricou si au pus-o in vanzare! Cat tupeu! Altii care merita sa fie tarati prin judecatorii!
 

In alta ordine de idei, o alta oftica ar fi fotografii care nu au atata imaginatie incat incearca sa reproduca o imagine. Si pe langa asta o mai fac si prost...
 
Imaginea originala a fotografiei de pe tricoul din stanga nu am gasit-o pe internet. Probabil ca a fost facuta special pentru firma respectiva de tricouri. Bravo lor, dar ma astept la mai multa imaginatie din partea unui fotograf. Defapt asta este oftica mea: ca fotograf incepator, este ceva normal sa incerci sa reproduci o imagine, sa inveti sa lucrezi cu lumina, cu modelul, dar da-o in ma-sa de treaba, sa folosesti un concept intreg, fie incepator sau nu, nu te mai poti considera un fotograf, cel putin din punctul meu de vedere.
 
In ziua de astazi toti sunt fotografi. Isi cumpara din Carrefour un aparat la 10 milioane si deja se cred artisti, vor sa faca bani din fotografii de nunti si botezuri. NU ESTE CHIAR ATAT DE USOR! Dar dupa cum spunea domnul Cristian Crisbasan: "....acum sa vedem cine are talent". Din punctul meu de vedere, talentul nu sta in reproducerea imaginilor, ci de imaginatia fotografului si punerea in practica.
 
M-am scarbit de cliseuri ieftine si prost facute, retusuri exagerate, de culori care iti iasa ochii din orbita, piele de plastic, contraste extreme sau fotomanipulari ieftine, fotografii incetosate in photoshop si alte efecte de te constipa de-a dreptul. Dar ce ma duce la culmile disperarii sunt acei "artisti" care cred ca pot reproduce un concept mai bine decat cel ce a gandit cadrul original....Numai kitchuri si clisee... UNDE ESTE TALENTUL SI IMAGINATIA? 
 
Am lucrat cu foarte multi fotografi de-a lungul "carierei" de model si pot spune ca am intalnit si fotografi care imi aratau o imagine ca sa stiu ce vor ei de la mine. Intr-adevar, in ziua de astazi mai rar intalnesti fotografii originale, care sa fie mindblowing, care nu sunt cliseuri. Doar concepte reproduse, probabil mai prost facute, doar modelul si locatia difera. Aici vorbesc despre concepte, nu despre fotografii de portretistica sau fashion. A nu se confunda.
 
Am postat si discursul lui Cristi ca sa stiti despre ce vorbesc si cu asta doresc sa inchei postarea pe ziua de astazi...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu