7 februarie 2016

Tutorial?

Toata lumea vorbeste despre barbati adevarati, despre iubirea absoluta si internetul este impanzit de tutoriale despre cum ar trebui sa fie o relatie adevarata, de parca toate relatiile pe care le-ai avut pana acum au fost false doar pentru ca nu a durat o vesnicie si ca ai avut curaj sa o iei de la capat.

Cred ca tinerii din ziua de astazi sunt sado-masochisti. Le place sa sufere ca niste caini.... din dragoste. Si toate blogurile care ofera aceste tutoriale vorbesc despre cum ar trebui sa fie o iubire "adevarata", dar prea putine "tutoriale" despre cum sa obtii ceea ce iti doresti.

Pentru ca tot e "in voga", acesta este tutorialul meu despre cum sa obtii fericirea in cativa pasi:

1. Auto-cunoasterea
Daca tu nu te cunosti pe tine insati, risti ca altcineva sa te muleze dupa bunul lor plac. O sa ajungi sa realizezi peste ani si ani ca ai facut lucruri care defapt nu te-au facut fericit niciodata.

2. Respectul de sine
Daca tu nu te iubesti si nu te respecti cum poti avea pretentia ca altcineva sa o faca pentru tine? Daca nu esti in stare sa te iubesti, ce te face sa crezi ca esti pregatit sa iubesti pe altcineva? Dupa ce te-ai descoperit pe tine insati si ai aflat ce meriti cu adevarat, nu vei permite nimanui sa te trateze altfel.

3. Fii persoana pe care ai vrea sa o intalnesti
Nu trata o persoana intr-un fel jignitor doar pentru ca "merita" sau pentru ca "poate duce". Nu pune in spatele cuiva o povara mai grea decat poti tu insusi cara.

4. Fii direct
Stii ce iti doresti de la viata, de la o relatie si ce meriti. Nu citi printre randuri si sa nu ai aceasta pretentie de la partenerul tau. Cea mai mare distanta intre oameni o creeaza neintelegerea.

5. Lasa-ti trecutul la usa
Cand o usa se inchide, alte doua se deschid, dar indiferent pe care usa intrii, sa nu uiti sa te stergi pe picioare ca nu cumva sa duci murdaria din trecut in noua ta poveste. Sa nu aduci trecutul in prezent doar daca iti imbunatateste viitorul.

6. Are balta peste
De ce sa ne chinuim cu cineva care nu se bucura de prezenta noastra? Viata nu se opreste in mainile fostilor iubiti. Cateodata ceea ce ne dorim nu coincide cu ceea ce meritam.

7. Hainele se spala in familie
In momentul in care arunci cu noroi, risti sa te murdaresti mai mult, dar in acelasi timp pierzi si teren. Problemele personale se rezolva intre patru ochii, nu la bere cu prietenii sau printre straini.

8. O persoana noua, un nou inceput
Nu incerca sa mulezi pe cineva dupa imaginea altei persoane. Viata merge inainte, nu inapoi. Bucura-te de un nou inceput. De asemenea nu permite nimanui sa caute o fosta iubire in tine.

9. Nu iti cladi o viata in jurul unei persoane.
Ai fost bine mersi fara un om langa tine si asa deodata nu poti sa mai dormi noaptea daca nu iti sufla in ceafa "sufletul pereche". Ca sa fii fericit intr-o relatie, mai intai trebuie sa fii fericit de unul singur. O relatie nu este o necesitate, ci un merit.

10. Nu te lasa influentat.
Renunta sa ti se umple capul despre cum ar trebui sa fie o relatie adevarata, o iubire adevarata, lasa citatele de pe internet si nu iti mai incarca memoria cu fantezii. Nu lasa factorii exteriori sa iti distorsioneze ideile si conceptiile de viata sub pretextul ca "asa ar trebui sa fie". Se presupune ca daca esti destul de matur sa ai o relatie, se presupune ca nu ai nevoie de un tutorial.

Bonus.
Ramai mereu in relatii bune cu oamenii care au fost candva in viata ta. Pastreaza decenta si minimul de bun simt indiferent cat de mult te-au ranit si chiar daca ei se razboiesc cu tine. Trateaza situatia cu calm si indiferenta.

Timpul decide pe cine intalnim in viata, inima decide pe cine doresti, iar atitudinea decide cine ramane.

Degeaba tanjesti la relatia perfecta daca nu faci nimic pentru asta. Ca te lauzi ca ai un suflet bun si ca oferi dragoste neconditionata nu iti va aduce dragostea adevarata de care toata lumea bloguie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu