4 iunie 2010

Femeia "Perfecta"

Nu ma pot abtine sa nu ma laud. Ca o femeie iubitoare ce are grija de barbatul ei si cu statut de "House Wife" astazi m-am gandit sa ii fac ceva special barbatului care merita.

E un pas inainte spre a deveni femeia "perfecta". Deci cred ca am gasit un subiect pe ziua de astazi. Hai sa iti vorbesc cum cred eu ca ar trebui sa fie femeia "perfecta":

Din punctul meu de vedere, femeia "perfecta" nu inseamna ca trebuie sa spele, sa gateasca si sa se descurce in pat si nici nu inseamna a da totul pe tava, chiar din contra, daca faci asta esti luata de fraiera. De cele mai multe ori daca dai prea mult risti ca cel de langa tine sa profite, indiferent daca te iubeste sau nu.

O femeie are mai multe calitati, pe care ar trebui sa le puna in aplicare. Eu de exemplu sunt model, iar eu nu sunt criticata ca ma pozeaza un alt barbat si nici nu imi cere sa ma las de meserie, nici macar nu stramba din nas. Chiar din contra ma sustine in ceea ce fac si pentru asta ii multumesc. Ce vreau eu sa spun ca barbatul daca te iubeste cu adevarat te accepta pentru ceea ce esti si nu isi doreste ca sa te schimbi vreodata, iar daca intalnesti asa o persoana tine-o bine, pentru ca merita.

Punctul sensibil al femeilor este atunci cand se indragostesc. Fii corecta, daca ceva nu e in regula, nu inghitii in sec si nu trece cu vederea. Femeia ca sa fie "perfecta" trebuie in primul rand sa fie puternica, sa isi spuna punctul de vedere, sa lupte pentru ceea ce ii este mai drag, sa fie corecta si sa lase orgoliul la usa cand sta langa barbatul pe care il iubeste.... Nu te lasa calcata in picioare, dar nici nu calca in picioare. Un barbat nu poate iubi o persoana care tace atunci cand este calcata in picioare.

Ca sa fii "perfecta" pentru cineva, in primul rand trebuie el sa te accepte si sa demonstreze ca te merita. Iar datoria unei femei perfecte este ca sa fie alaturi si la bine si la rau. Ca sa poti sa fii femeia "perfecta" trebuie sa intalnesti barbatul "perfect", trebuie sa dai tot ce e mai bun si sa primesti inapoi cu aceeasi moneda.

Eu de exemplu dau tot ce e mai bun din mine neconditionat. Pur si simplu simt ca EL intr-adevar merita. Iar partea cea mai frumoasa este ca si el face acelasi lucru pentru mine.

Si sa nu uitam ca nu poti fii femeia "perfecta" pentru oricine, numai pentru acela ce te accepta si te apreciaza pentru ceea ce esti tu. Nu poti sa faci o persoana sa te iubeasca, daca el nu te iubeste. Femeia "perfecta" exista doar in ochii celui ce te iubeste cu adevarat.

Presupun ca te intrebi de ce am ghilimelele la cuvantul perfect... Perfectul NU EXISTA. Nu poti fii perfecta pentru orice barbat. Daca cu totii eram perfecti, eram un fel de copy paste si lumea ar fi fost plictisita, misterul nu ar fi existat, am trai cu totii intr-un cosmar monoton. Poti fi perfect doar pentru o singura persoana: persoana perfecta pentru tine. Cine este? Unde este? Asta numai tu o poti afla.

Nu vei fii niciodata mai mult iubita daca iti pui silicoane, sau iti schimbi culoarea parului. Oricum te-ai imbraca, indiferent de cum te-ai machia, pana la urma urmei tot tu esti, iar tu contezi cel mai mult. Restul sunt aparente care de cele mai multe ori inseala, nu? Lucrurile marunte conteaza, ele iti coloreaza cu adevarat viata...

4 comentarii:

  1. Sa incerc si eu un raspuns oarecum indirect, nu polemizind asupra viziunii tale despre femeia "perfecta" (sint destul de multe puncte in care sint de acord cu tine) ci enumerind niste calitati pe care as vrea sa le vad eu la femeia ideala. Ordinea in general nu este foarte stricta, e 11 noaptea si ar fi dificil sa fac prioritizari foarte exacte.

    - in primul rind (da, asta e chiar numarul 1) trebuie sa te atraga fizic. Nu spun aici ca trebuie sa fie Miss Univers, Miss Romania sau macar Miss judet, dar trebuie sa te atraga, fara asta nu se poate;

    - apoi increderea mi se pare foarte importanta, si nu ma refer ca sa nu stai mereu cu frica ca te va insela ci intr-un sens mai larg, sa fie o persoana pe care sa te poti baza, cind spune ceva, sa ai convingerea ca asa este sau ca asa va face;

    - niste preocupari comune sint importante, trebuie sa aveti ce discuta, nu doar despre sex, vreme si birfit vecinii. Nu neaparat despre cine a tras primul, Han sau Greedo, dar pe aproape (daca chiar e despre Han si Greedo... atunci uita ca perfectiunea nu ar exista :p )

    - si empatia este importanta: atunci cind esti darimat sa fie alaturi de tine si sa te sprijine, iar cind te bucuri sa se bucure alaturi de tine, chair daca motivele tale de bucurie sau tristete nu o afecteaza direct;

    - ar fi bine si sa inteleaga ca mai ai si alte preocupari si ca s-ar putea ca uneori sa nu fie ea pe primul loc in atentia ta (stiind ca e numai temporar) - aici ma refer la preocupari profesionale, la hobby-uri etc.

    Ah, ma disturba cineva si incep sa imi pierd coerenta, cred ca inchei comentariul aici si daca e cazul revin mai tirziu in dialog.

    ...si desigur, inteleg ca toate punctele de mai sus implica reciproicitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt perfect de acord cu tine, lucrurile astea ar trebui sa existe in orice relatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-am amintit intre timp spiritul (nu exact cuvintele) in care vroiam sa inchei aseara: e o vorba care spune ca femeia ideala trebuie sa fie si desteapta si frumoasa si devreme acasa... alege oricare doua dintre astea :p

    Ideea e ca neexistind perfectiune, de obicei te opresti la ce poti obtine cit mai aproape ...sau cu ce poti obtine cind ai obosit de cautat. Trist.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce spui este ideal dar de cele mai multe ori idealul nu exista deoarece nu ne putem anihila persoanilitatea in favoarea celuilalt dar putem lasa de la noi "sa fim fraieri" iar daca persoana iubita intelege ce faci atunci te va aprecia.

    RăspundețiȘtergere