29 august 2011

...

Ce ma bucur ca ziua de luni s-a terminat! Lunile sunt groaznice, mai ales dupa o saptamana de concediu... Am fost cu sotul in Vama Veche si la fel ca anul trecut am participat la workshop-ul foto 'Vama sub lumini de Oscar'. Am ramas placut impresionata cati fotografi talentati au participat.... In ultima perioada am avut de aface numai cu indivizi care considera ca ei au inventat fotografia si invata pe restul "meserie", chiar nu ma asteptam sa vad atatea fotografii reusite, care mai de care mai ales la un workshop cand modelul nu iti pozeaza tie personal si nici nu prea ai loc de desfasurare avand in vedere ca erau in jur de vreo 30 si ceva de fotografi...

A fost o experienta extraordinara, iar lectorul de la nud, Cristian Crisbasan a tinut un discurs extraordinar despre fotografia nud si ne-a spus cateva povesti din spatele fotografiilor lui... Imi place foarte mult faptul ca el vede o femeie perfecta prin imperfectiunile ei si nu numai... Imi place felul in care apreciaza o femeie si o fotografiaza pentru ceea ce este. In ziua de astazi toti cauta numai femei "turnate" cu sani mari si rotunzi, talie ingusta, picioare lungi etc. cand defapt nudul artistic nu este vorba de a fotografia un corp "perfect" si nud.... nudul artistic este mai mult decat atat! Iar majoritatea fotografilor in loc sa se axeze pe arta in sine, sunt prea preocupati sa isi faca un studiouri sa isi cumpere vreo 20 de blitzuri si sa manance pe paine Photoshop.... acesti fotografi nu fac nud artistic!

La nudul artistic nu este deloc important aparatul. Important este viziunea artistica a fotografului! Totul este in capul fotografului, nu in aparat! Si au fost doi lectori care au facut fotografii cu iPhone-ul. Am ramas socata ce fotografii frumoase au iesit.

Mi-a placut foarte mult la workshop pentru ca nu a fost doar o adunare in care oamenii vin sa faca poze unei statui... au mai fost si cativa papagai care considera ca este mai important sa faci bani din fotografie si te abureau cu niste teorii de iti veneai sa te dai cu capul de masa, dar pana la urma urmei a fost bine.

Pe langa workshop, fotografii, baut cu prieteni si indopat cu clatite [sau cum le zic in Vama ciori], am facut o vizita in Bulgaria si m-am socat cat de frumos poate fii acolo. Pentru un moment m-am simtit ca in Grecia si m-am distrat foarte mult la ce am vazut acolo.... Iata cateva poze....






Ultima poza este facuta in Vama, restul in Bulgaria... Toata excursia am intalnit tot felul de dubiosenii si dubiosi. Pe primul loc au fost vamaiotii care stau cu lunile in Vama chit ca au sau nu bani. Pe locul doi sunt indivizii de care spuneam mai devreme ca se cred guru ai fotografiei si trei ar fii baieteii de pe felicitari... Dar pe langa toate astea a fost super!

Pentru cei care au fost prezenti la partea de nud artistic, cred ca stiu de ce am pus acest videoclip...




Making of-ul de la workshop!


2 comentarii:

  1. organizatorii spuneau ca au fost 38 de fotografi la nud, nu stiu ce au numarat, semnaturile sau fotografiile primite, dar banui ca am fost totusi un pic mai multi de atit.

    cred ca ciorile sint clatitele cu ciocolata, oferta era foarte extinsa, cu cel mai amuzant nume "dănsa-ntrânsa".

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai 38 au bagat pozele in concurs dar au fost si multi care nu s-au bagat....

    RăspundețiȘtergere