6 iulie 2012

Protest pro democratie - media VS realitate

Media vs realitate: Joi 5 aprilie 2012 articolul dominant de pe www.tion.ro specifica: "Scandal în toatã regula în Piata Victoriei, unde grupurile pro si anti-Bãsescu s-au întâlnit joi dupã-amiazã" "Jandarmii au intervenit imediat si au aplanat conflictul."

Ce s-a intamplat in realitate? Peste 300 de oameni au iesit in strada la o "promenada civica" un meeting pasnic. Un mars de 2 ore la care oameni au protestat civilizat nu pentru o persoana, ci pentru niste principii. In ciorna de manifest de pe facebook scria clar: "Manifestatia are caracter tãcut. Nu se scandeazã, nu se strigã" si asa a si fost.

Nici bine n-a inceput acest meeting ca 5 indivizi rasculati se ridica pnv de la o terasa aflata in apropiere, asteapta sa ajunga in multime, scot un megafon de nu stiu unde si incep sa urle lozinci anti-Basescu... lumea i-a intampinat cu hohote de ras. Un minut mai tarziu cei 2 jandarmii aflati la fata locului ii trimit pe cei 5 acasa. Intradevar un scandal in toata regula.

De pe terasa la McDonalds stateau perplexi cateva grupulete de oamenii, 2 dintre ei mi-au ramas in minte. Aveau lanturi de aur de un deget grosime la gat si radeau pe sub mustatza sorbind din bautura aflata sub nas : "-Ba eu zic ca i-o fi platit Basescu din bani revolutionarilor, ce dracu ar sta pe caldura asta daca nu sare banu?""-Clar!"

Cine a participat? Cei ce purtau esarfe albe au venit sub indemnul organizatiei Societatii Timisoara, restul ba organizati pe facebook ba s-au alaturat asa impulsiv aflati la fata locului. Dupa cum se vede in poze o adunatura de PDL-isti agresivii sunt sigur.

Declaratia primarului Timisoarei: "Eu nu-i înþeleg pe acesti oameni cã nu îsi asumã pozitia pe care o au. Este evident cã sunt apãrãtorii lui Bãsescu. Ceea ce e deranjant este cã nu îsi asumã pozitia pe care o au. Noi (USL – n.r.) ne-o asumãm. Ne asumãm si ce-i bun si ce-i rãu unul de la celãlalt. Cred cã asa e corect sã te comporti si în politicã."














Fotografii de Ionut

Se pare ca si ProTV-ul este foarte dezinformat [link] si pe langa asta isi rezerva "dreptul" de a cenzura opinia publicului sau mai exact nu le place cand li se da peste nas cu adevarul sau instiga la dezinformare sau defapt traiesc cu impresia ca daca nu e alba trebuie neaparat sa fie neagra? Instiga la formarea unor tabere, caci pentru ei nu exista oameni pro democratie ci basescieni si uselisti.

Organizatia Societatea Timisoara (cei cu esarfe albe), Asociatia Ariergarda (scriitorii, artiştii plastici, muzicienii), precum si alte meeting-uri independente organizate pe facebook ce au participat ieri, toate aveau un scop comun: a denunta ipocrizia si neconstitutionalitatea. Nici o figura politica nu a fost promovata, nimeni nu urla "sus X sau Y"

Iata si cateva comentarii a "PDListilor agresivi" :
Imi doresc ca spiritul civic romanesc si mandria de a fi roman sa fie candva exprimate fara rusine si fara prejudicii. Sa ne treaca odata si pentru totdeauna ideile dezvoltate acum 40 de ani din cauza saraciei, fricii, austeritatii si sufereintei predominate anilor 70 si 80. Am trait mai toata viata auzind ca am scapat de tirantul Ceausescu, ca avem viitor, ca copii nostrii (adica noi) vor putea trai mai bine pentru ca cica s-au sacrificat niste eroi in '89. Nicidecum lovitura de stat Iliesceana cu ocazia perfecta a trendul picarii comunismului in europa de est. Nu mai vreau sa sa aud pe nimeni zicand "Asta este, traim in Romania." Nu mai suport. Vrea sa simt o mandrie de a fi Roman cel putin la fel de puternica ca si mandria de a fi Timisorean sau Banatean.
---------------------------- 
Asta intr/o tara cu oameni normali si responsabili, ce se intapla acum in Romania ma face sa se cutremure carnea pe mine! cei care stiu cum, si cat de simplu au reusit dictatorii sa se instaleze de/a lungul istoriei, in numele poporului cred ca inteleg de ce ma simt oripilata, ingrozita, . in legatura cu viitorul tarii. Eu am o varsta, este o vorba "mi/am trait traiul mi/am mancat malaiul", dar ce/i asteapta pe copiii si pe nepotii nostri??!!!
----------------------------   
Cred ca aveti dreptate, in legatura cu implicare politica fatisa minimalista, visavis de legalitatea formala a evenimentului. important e sa fim acolo, cit mai multi si apoi sa exprimam, cit mai pasnic si cit mai concis si la obiect (functie de oportunitati - create sau intimplatoare) ce anume "ne doare"! ca sa ne distingem de cei iesiti pur si simplu la plimbare sau la "o bere pe terasa" mi-a mai venit o idee, e drept ca usor excentrica, dar categoric, ca "desteapta" dpdv "reprezentativ" (sau cel putin asa cred eu ...:) S-a propus "esarfe albe" e frumos, pentru cine are, eu unul de exemplu nu am. Dar ... umbrele (!) avem cu totii, nu-i asa!? Deci, ce parere aveti de urmatoarea propunere:

"Mişcarea UMBRE(LE)LOR*
(declaraţie de principii)

Fiindcă tot e construit
pe ce ce înainte a fost.
Fiindcă umbrele celor
de la pornirea la drum,
din 40 -'50 şi din '89,
ne sunt acum alături
şi îndeamnă la luptă.
Fiindcă sacrificiul lor
ne mandatează pe noi,
să nu lăsăm gangsterii
zişi cripto-comunisti,
ce timp de 70 de ani,
au jefuit orbeşte Tara,
şi NeamulRomanesc
să-şi continue fapta.
Fiindcă umbrelele
sunt făcute atât să
ne protejeze de ploi,
dar şi să facă umbră.
Fiindcă plouă zilnic
cu minciună, sărăcie,
delicventă, făţărnicie,
impostură şi prostie,
fie ca umbre(le)le
purtate de noi acum,
să protejeze simbolic
impotriva multor rele,
cu care plouă des ...
şi să ne aducă alături
umbrele înaintaşilor,
pe care noi îi cinstim.
Amin!
 Doamne ajută ...!
----------------------------   
Aş vrea să reamintesc că e foarte important ca mişcarea asta să aibă caracter apolitic dacă vrem să fim luaţi măcar un pic în serios. Detractori vor exista cu duiumul şi nu prea are sens să întărim impresia că susţinem o anume grupare politică.
Fără pancarte anti partid, fără scandări, fără atacuri. Ieşim în stradă să ne afişăm, paşnic, nemulţumirea faţă de defavorizarea poporului. Cred că măcar cu asta ne putem identifica toţi, fără a exclude pe cineva. 

14 comentarii:

  1. Hello! Foarte realist si fain articolul si ma bucur ca ti-a placut si idea mea cu miscarea umbrelelor, pe care ai inserat-o integral in articol, chiar daca nu i-ai pus ghilimelele de rigoare. Important e ca ... umbrelele se misca si sunt mai vizibile si mai simbolice (cred eu ...) decit ... "ghilimelele". Azi am stt lipit de TV sa vad minunea cu ochii mei, dar de miine voi continua sa particip. s+. john

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare! Mai defapt toate comentariile sunt cu ghilimele doar ca le-am pus in CSS intre < blockquote > < /blockquote >. Ma bucur ca ti-a placut postarea, daca toti instiga la dezinformare si scandal, macar sa fie cineva care spune adevarul :)

      Ștergere
  2. e groaznic cum se manipuleaza in presa... uite ca exemplu: demonstratie in Piata Victoriei din Bucuresti, oameni cu o pancarta "DEMISIA". Antena 3 pune pe site poza si zice ca se cerea demisia lui Basescu la Piata Universitatii. asta in conditiile in care se vedea clar in poza Palatul guvernului pe care toata lumea il stie la Piata Victoriei

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca lumea buna se isterizeaza ca democratia este in pericol.Si cu asta ma refer la Ariergarda, nu la altcineva.
    Pai hai sa vedem ce inseamna democratia lui Traian Basescu. PDL a incalcat legile si constitutia, a calcat romanii in picioare, a vandut ce nu le apartinea, a impus migrarea populatiei, a facut genocid in randul populatiei (sute de sinucideri, decese din lipsa medicamentelor, a spitalelor, a alimentelor, din cauza intemperiilor! Populatia este stirba fara sanse de a se trata! A incalcat si drepturile omului!
    Daca il sustii pe Traian Basescu care = PDL inseamna ca, esti de acord cu REFORMA PDL:
    - cedarea suveranitatii Romaniei; - contractarea celor mai mari imprumuturi de la camatarul FMI (din istoria planetei si comparative cu alte state imprumutate) in numele romanilor dar in interesul lor; - insusirea imprumuturilor FMI de catre ei; - obligarea populatiei cu si fara venit la plata imprumuturilor, a taxei de membru UE, a altor taxe ; -taieri salarii; - incurajarea falsului in acte, a uzului de fals, creearea conditiilor de falsificare (Circul Globus dispare; Spitalele din Timisoara au trecut in proprietatea unor tigani, …); - vanzarea resurselor vitale Romaniei; - vanzarea Romaniei si a romanilor; - depopularea Romaniei prin orice mijloace (alungarea lor din tara (despartiti parinti de copii si copiii de parinti); - genocid (sinucideri din cauza lipselor de perspective, scoaterea medicamentelor vitale din retetele pacientilor, …); - umilirea zilnica a populatiei; - inchiderea spitalelor fara discernamant, demolarea lor si insusirea terenurilor); - desfiintarea de scoli; - politizarea institutiilor, angajarea si creearea de noi locuri de munca pentru agreatii PDL; si: - taieri alocatii copii si mamici; - taieri ajutoare handicapati; - marirea TVA; - impunerea de taxe noi, si aplicarea de penalizari si “dobanzi” la cote astronomice si cu termen infinit; - impozitarea suplimentara a pensiilor; - impunerea coplatii la medicamente; - limitarea timpului de sedere in spitale, netinandu-se cont de starea pacientului; - internari facute conditionat de existenta unei febre de peste 39 grade timp de 3 zile;- constructia de stadioane pe islaz; - constructia de piscine, parcuri si de sali de sport in sate unde nu mai sunt copii si pe imas unde paste vaca; - construirea de trotuare in lanurile de porumb; - - telegondole aiurea; - cheltuieli astronomice cu impodobirile oraselor cu ocazia sarbatorilor de iarna; - partii de schi unde nu este zapada si unde nu sunt cai de acces; -bugete marite la servicii si presidentie; - bugete micsorate la sanatate,invatamant si munca; - impozitul forfetar-400000 firme desfiintate; - datorii ale statului la firme private; - incalcarea si amanarea aplicarii legilor; - incalcarea hotararilor judecatoresti; - protejarea interlopilor; - fabricarea de dosare; - cresterea numarului de someri; - scaderea demografiei, cresterea mortalitatii si dezvoltarea migratiei romanilor: Si lista poate continua.; - cu actiunea brutala a jandarmilor indreptata impotriva populatiei civile din Piata Universitatii esti de acord?

    … cand Basescu a simtit ca ii este amenintata pozitia, si-a emis cu tupeu o ordonanta in interes personal, fara referendum, prin care impunea sa nu poata fi demis fara 5 mil. de voturi; urma sa aprobe votarea prin corespondenta, mai era un pas pana sa aprobe votarea si prin SMS; toti sunt din FSN, noua ne ofera doar un spectacol de circ, ei intre ei nu isi vor scoate ochii niciodata, de romani si de Romania nici ca le pasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. si continuand ce aveam de spus dar nu incapea intr-un singur comentariu (sper ca totusi va reusi lumea sa faca un minim efort, de bun simt la urma, sa citeasca si o parere diferita de a lor, argumentata)

    Practic, toate intreprinderile profitabile construite de poporul roman in zeci de ani au fost listate pt a fi date “gratis” unor asasini economici internationali de catre cuplul Basescu-Isarescu, care nu au reprezentat in niciun caz interesele poporului roman:
    Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:
    • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012; • Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012; • Transgaz - Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
    • Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012; • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012; • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.; Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
    • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012; • CUPRU MIN: privatizare integrala in prima parte a anului 2012
    • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012; • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012; • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
    • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
    • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.Auzi, oricine poate lista pe o foaie 100 de nereguli si sa o lipeasca pe spatele unei persoane. Pasul urmator fiind aratatul cu degetul. De fapt metoda asta e des folosita chiar de politicienii nostri nu? Frumos intradevar. :)

      2.Citesc si recitesc ce ai scris mai sus si ce vad?
      Formule de exprimare dramatice, pfuu stai... "genocid", "sute de sinucideri" "Basescu" si toate in aceeasi propozitie incheiata evident cu semnul exclamarii! Urmat de o sir lung de capete de acuzatie atribuite cu multa generozitate dl-ui pentru care se pare ca ai sentimente foarte puternice.:)

      Tin sa te anunt ca acest articol (asemenea meeting-ului prezentat in el) nu are vreo afiliere politica. De fapt din cate vad e indreptat catre reactia mass media de alba neagra: Daca nu esti cu X inseamna ca esti in tabara inamicului automat, cum adica nuante? Propaganda inamica!Erezie!

      Ștergere
    2. Daca ai ceva de dovedit si de spus, dincolo de propaganda fara dovezi ce ai scris-o mai sus, apuca-te de politica.

      Asta in cazul in care nu esti afiliat deja evident :)

      Ștergere
  5. Esti un adevarat istoric al antenei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nimeni cu insira atatea chestii fara sa fie platit de cineva care sa o faca. Macar de te-ar tine curajul sa-ti treci numele, sa stim cu cine vorbim. Eu sunt cel din prima poza, incantat de cunostinta.

    RăspundețiȘtergere
  7. paranoia? :))
    eu zic sa combati aceste afirmatii cu argumente, daca ai. ah ha ha, nu ai? atunci incepi cu atacul la persoana, de ce nu e trecut numele si asa mai departe, auzi, concentreaza-te pe ideile expuse, banuiesc ca ai capacitatea de a te concentra 5 minute si sa citesti si poate si capacitatea intelectuala sa pricepi (nu neaparat sa fii de acord, dar sa o intelegi). Sau nu ai, cum daca chiar esti cel din prima poza, nu ai avut c*aie sa mergi fara masca, nu cumva sa stie cineva ca esti basist. Pardon, apolitic care se face ca nu intelege ca daca e contra a ceva e implicit pro altceva. Si nu isi asuma nici asta, el e doar gica contra, mandru nevoie mare, erou pe internet, las pe strada :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda.... ma distreaza cum unii chiar nu au capacitatea de trece peste faptul ca daca nu e alba cu siguranta este neagra, nu are nici o legatura ce ai spus tu cu postarea de mai sus si nu cred ca i-ar fi cuiva rusine sa spuna ca a votat pdl-ul, pana la urma urmei inca mai avem dreptul la vot si opinii, nu? ca altii se zvarcolesc in pat si nu pot sa doarma din cauza asta e partea a doua...

      Ștergere
  8. cineva nu aproba raspunsul meu, nu-i vina mea, n-am timp sa il mai scriu o data ca sa ajunga in aceiasi situatie, in asteptare la aprobat.
    Tu nu ai c*aie sa fi mers fara masca, ea nu are coloana sa aprobe ce am raspuns ieri, voi nu aveti curajul raspunderii, va faceti ca ploua,ca nu tineti cu nimeni :))
    patetic, zau de nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba ca n-am "c*aie" sa nu raspund, dar am fost plecata din oras.... unii mai si pleaca peste weekend...

      Ștergere