12 aprilie 2018

Mamici Gravidute si Bebei

​Fiind proaspata mamica mi-am dorit sa ma informez foarte bine despre toate etapele de crestere si sa fiu mereu cu un pas inainte. Deoarece nu mi-a fost de ajuns blogurile si cartile, am intrat si pe diverse grupuri pe retelele e socializare. Un grup mi-a captat atentia.

Va prezint cel mai tare FunClub de carcotase: Mamici gravidute si bebei. O adunatura de gaste frustrate, majoritatea analfabete care folosesc drept scuza faptul ca au copii si de aceea nu au timp sa scrie pe intelesul tuturor. Cum spuneam, mamici perfecte, a tot stiutoare, care judeca si umilesc alte mamici care pun anumite intrebari. Mahalagioaice de la tara cu conextiune la internet.

Cred ca si adminele grupului sunt la fel de carcotase, caci accepta postari in care se permite prea multa barfa, dar prea putin informare; nu s-ar baga vreuna cand 400 de muieri cotcodacesc in continuu la o postare, din care doar 50 sunt destul de educate sa raspunda omeneste. Radio sant la putere!

In principiu nu am nici o treaba cu nimeni, dar cand le vad cat de 'dejtepte' se dau si in loc sa ajute alte mamici care au nevoie de raspunsuri, ele raspund off topic despre ce fac ele in cotetul lor.

Mi-ar fi placut sa va amuz cu cateva comentarii, dar o sa vreau sa vorbesc despre un singur lucru de care am vrut sa postez mai demult. Textul de mai jos este copy paste la postare:

Buna seara! A fost o postare mai inainte,se pare ca am fost blocata deoarece nu sustin fete cu varste atat de fragede care raman insarcinate! Fac o postare special despre asta ca sa ma descarc....daca nu e ok sa nu se posteze! 14,15,16 ani e ideal sa ramai insarcinata? Spune-ti voi mamelor? Este bine? Este o lauda? Da! Ma agit,ma doare si nu inteleg de ce spune-ti unei fete minore "felicitari" ca a ramas insarcinata... pentru ca am o fata si nu as dori in veci sa se intample asta! O sa ii vorbesc,o sa o educ intr-un fel sa nu-si doreasca copil de la 12 ani! NU sunt de acord cu avortul,nu ma intelege-ti gresit,dar sunt atatea metode de protectie,de ce fetelor? De ce atat de devreme?,cand aveti o viata lunga inainte! De ce in loc sa-ti traiesti copilaria alegi sa cresti tu insuti un copil? Dragelor nu zic cu rautate,ci doar va zic sa ca gandi-ti inainte se 1000 de ori inainte de orice contact sexual! Viata nu e o gluma si un copil nu e o papusa!

Postarea a avut sute de comentarii in care mamicile erau extrem de revoltate pentru ca acesti copii ar trebui sa isi traiasca copilaria si sa mearga la scoala nu sa faca sex si le dau dreptate, DAR daca huiduiti tinerele mamici credeti ca se va rezolva ceva?

Normal ca aceste tinere mamici trebuie aplaudate si felicitate! De ce sa fim inca un factor pentru depresia post partum? De ce sa nu le integram in societatea de mamici avand in vedere ca ele au cea mai mare nevoie! Nu este usor sa fi adolescenta si cu un bebe in burtica, unele renunta si la scoala sau mai rau parintii le renega si atunci in ce societate mai traim?

Solutia cea mai buna este educatia sexuala atat acasa cat si in scoli, anticonceptionale, informarea vizavi de boli cu transmitere sexuala, avort, etc. Ideea nu este de a baga spaima in adolescenti, ci de a ii informa si a fi pregatiti, dar credeti ca se intampla asa ceva? Normal ca nu! Ca oamenii sunt prea preocupati de a feri copii lor de a se maturiza prea repede. Toti parintii isi doresc ca copii lor sa se bucure cat mai mult de copilarie, dar din pacate oricat de mult incerci sa educi un copil, in momentul in care iasa pe usa, sa te astepti si la influente exterioare.

Hai sictir ca de figurante e plina lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu