14 aprilie 2010

Critica daca numa de asta esti in stare!

In legatura cu postarea precedenta, s-a trezit un individ sa faca pe Tarzanu' si sa vina cu critici de toata jena, dar nici un argument adevarat. Macar daca cele scrise nu ar fi adevarate! Cine e curios, poate sa citeasca comentariul acelui individ si raspunsul meu aici

Lucrul ce ma dezgusta in ultimu hal e cand se trezeste cate unu sa faca pe desteptu' dar sa vina cu niste argumente tzapene din parti. Am intalnit tot felul de absurzi care se cred miezul din paine care cred ca pot sa afle tot despre tot, dar daca vine vorba de ei, nimeni nu are cum sa ii citeasca numa daca se lasa... Dupa parerea mea oamenii de genul sunt cel mai usor de cititi si desigur habar n-au de ce se petrece sub nasul lor.

Se mai trezeste cate unu sa sfatuiasca pe toata lumea, ca cica ei "stiu", dar ei nu ar urma propriul sfat pe care il dau la altii. Eu una nu pot sa concep asa ceva! Daca tu personal nu te-ai arunca in fantana, de ce il sfatuiesti pe altu??? Macar daca ar fii un interes la mijloc... dar nah... ce sa zic, suntem inconjurati de numai tampiti care cred ca ei stiu mai bine. Cativa ani in plus nu te face mai trecut prin viata, o facutate nu te face invatat, o experienta nu te face mai experimentat. Dar multi nu stiu asta. Sunt oameni care nu invata din experienta altora, printre care nici eu. Eu de exemplu vreau sa dau cu capul de greutatile acestei vieti, vreau sa ma arunc si daca voi cadea si ma voi lovi si daca o sa ma doara tare, atunci o sa pot sa spun ca am invatat ceva.

Unii traiesc intr-un an cati altii intr-o viata intreaga! Daca nu cunosti, nu arunca cu noroi! Pentru ca cei care arunca, merita sa fie in locul celui care este "murdarit" pentru ca nu sunt mai presus in nici un fel! Stii ce tare doare sa urlii cat de tin plamanii si sa nu te auda nimeni?

Am primit batjocore si barfe din partea unora care sincer le consideram prietene ca eu as plange si as tanji dupa un barbat care cu toata "barbatia" lui a ridicat mana asupra femeii pe care o iubea. Aratau cu degetul si se coborau la un nivel de gradinita cu texte de genu "ai vrea tu sa ai o viata colorata ca a mea". Si sincer nu mi-as dori pentru ca cel putin eu ma respect si nu am cicatrici la incheieturi peste tatuaj sa nu se vada si nici nu m-am indopat vreodata cu ketonale si alcool si sa ma destrabalez printre tevi precum a facut persoana care arunca cu asemenea cuvinte. Toata lumea se uita in paiul vecinului, dar barna din ochi nu o vad niciodata. Si pana la urma care este scopul? Daca vrei sa sapi cuiva mormantul trebuie sa sapi doua gropi, una pentru cine vrei sa ingropi si una pentru tine! Eu inteleg oamenii care nu au cu ce sa isi iroseasca timpul si incep cu dume de la oltenia, dar cat de jos sa te cobori sa trimiti mesaje pe hi5 de amenintari si pareri de rau ca respiram acelasi aer; femeie in toata firea care, cu barbat si copil, se coboara la nivelul de "mesaje de amenintari pe hi5" si asta doar pentru ca si-a amintit cine stie ce acum 2-3 ani :))

Cunosc si individe care toata viata lor nu a avut nimic, nu pentru ca nu a avut posibilitatea, ci pentru ca erau prea putori si prea inculte ca sa cladeasca cu mainile lor ceva si ajung pe langa toti macaronarii si incep sa se laude cu banii pe care ii au. Sau mai bine zis pensia "iubitilor" lor. Apoi vine lauda plictisitoare si inutila. Toti si toate cred ca dincolo e mai bine, defapt nu e. Multi zic ca niciunde nu e mai bine ca acasa. Eu zic ca niciunde nu e mai bine ca in tara ta. Acuma depinde de la persoana la persoana.

Unii gandesc cu capul, altii cu curul. La fel si cu lucratul. Nu stiu decat sa arate cu degetul catre tara noastra imputita, care sincer, majoritatea care s-au cacat in aceasta tara, au plecat fara sa traga apa si tot ei sunt aia care arata cu degetul.

Nu mi-e rusine sa spun ca mi-e scarba de voi cei care aratati cu degetul si criticati pe cine apucati doar de dragul de a critica, pentru ca atunci cand vine unu cu o idee buna, din comoditate, e mult mai usor sa criticati decat sa va dezlipiti fundurile pe de scaune si sa faceti ceva!

Spune-ti-mi ca nu am dreptate si vreau un argument clar! M-am saturat de critici si argumente de genul "pentru ca asa este" sau "de aia". M-am saturat sa imi spuneti ca nu am dreptate si atat! Deja ma plictiseste cand inafara sa criticati si sa radeti ca prostii in scaunele voastre confortabile, altceva nu stiti. Si hai sa nu vorbim de altii care au murit pentru tara lor, politisti care au murit in actiune, pompieri, oameni care fac actiuni pentru a bucura copii si batrani care nu au posibilitati. Nu mi se pare corect ca fiecare om sa profite de pe munca fiecarui erou. Eroii au murit demult! Unde sunt noii eroi? NU SUNT! Nu prea mai contribuie nimeni... mai degraba prefera sa se izoleze si sa astepte un miracol. Pacat ca miracolul este chiar sub nasul fiecaruie, dar din nou, oamenii sunt prea comozi si ignoranti ca sa faca ceva...

2 comentarii:

  1. Buna!
    Iti inteleg necazurile dar vad k tot ceace respecti tu si mai ales ''Toata lumea se uita in paiul vecinului, dar barna din ochi nu o vad niciodata'' spui niste zicale pe care nu le respetii nici makar tu, ''incep cu dume de la oltenia'' nu vreau sa fac comentarii prea multe fiecare le stie pe ale lui si daca imi aduc bine aminte in una din postarile tale ai spus '' nu judeca sa nu fi judecat'', spui k vrei argumente in postarea ta sunt si argumentele, daca chiar ti sa intamplat tie ce spui acolo lasa nu mai '' badjocore'' si pe alte persoane doar pentru ca au facut si ei la fel, asta inseamana ca te cobori exact la nivelul lor, ar fi poate multe de spus dar nu este treaba mea asa ca fiecare face ce vrea dar macar cu mai multa grija la postari nu te contrazice singura, o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce am vrut sa spun cu postarea asta e ca toti se cred mari zmei, dar nicicare nu s-ar uita macar umpic la ei, asta vroiam sa spun in legatura cu paiul din ochiul vecinului si barna din propriul ochi. Eu nu m-am trezit niciodata sa ma iau de o persoana ca nu am altceva de lucru. Eu nu m-am trezit niciodata sa critic in stanga si in dreapta daca ceva nu mi-a convenit. Dar mi se pare si normal ca sa te aperi daca esti "atacat". Nu am dat nume, nu am aratat cu degetul si nici nu o sa fac lucrul acesta niciodata. Asta ar insemna sa ma cobor la un nivel destul de jos. Nu ma contrazic singura, pentru ca eu nu m-am trezit din senin sa judec, doar am dat exemple de persoane care altceva decat sa se laude, sa critice si sa arate cu degetul nu stiu. Si inca un lucru, uneori numai are rost sa ignori, pentru ca problemele nu dispar cu ignoranta. Nu vad cu ce m-am contrazis.... Si inca ceva: nimeni nu e perfect, dar exista si o limita. Esti de acord?

    RăspundețiȘtergere