23 februarie 2011

Pro human life

OK astazi mi-a spus cineva ca sunt inchisa la minte si proasta pentru ca sunt de accord cu eutanasierea cainilor vagabonzi. Ma desconsidera ca prietena din cauza ca imi pun inainte viata mea si a altor oameni inainte a unui caine dupa care toata lumea refuza sa fie eutanasiat pentru ca este un pericol public, dar in acelasi timp refuza sa il ia acasa, dar accepta ca sa moara in strada de frig si de foame, foarte probabil sa fie si turbat, cu raie si limbrici.

Imi pare rau, dar nu pot fii de acord cu asa ceva. Cunosc persoane care au fost sfasiate de cainii vagabonzi si au cicatrici pe fata si pe corp cu care trebuie sa traiasca toata viata. Si tot eu sunt aia rea?

Multi se plang si protesteaza pe internet, dispare un caine se duc la hingheri si ii arunca inapoi pe strada ca sa traiasca mai departe... saracii caini.

Asa ca am facut un sondaj de opinie in care unii mi-au dat un raspuns si atat, iar altii au intrat in polemici inutile si au deviat urat de tot de la subiect. Au inceput cu nu toti cainii sunt rai, dup'aia interpretari cum ca toti cainii trebuie eutanasiati si bla bla bla.

Deci un caine fara stapan reprezinta un pericol public! De ce? Pentru ca nu este dresat, are boli care pot fii transmise si la om, pot deveni agresivi si se formeaza haite si apoi apare nevoia de teritoriu pe care si-l apara, iar oricine ar trece pe strada prin apropierea cainilor este asaltat. Vine nenea hingherul si cainele ajunge intr-un centru [cu un numar de locuri limitat] si asteapta ca poate vine cineva sa il ia acasa, daca nu va fii eutanasiat. Si intervine de cele mai multe ori un iubitor de animale si il salveaza de la moarte, dar in loc sa il ia acasa pentru ca nimeni nu il doreste il arunca in strada unde poate sa moara incet otravit de vecini, sau de foame, sau calcat de masina sau chiar batut.... orice este posibil. Asta nu inseamna ca urasc cainii si nici ca ii doresc pe toti eutanasiati. Eu doresc ca sa se rezolve aceasta problema, iar ca cei care dau din coate pentru viata animalelor sa ia unul, doi, trei acasa. Dar nu, majoritatea ii scot din nou in strada.

In Sibiu este un ONG Animal Life, am intalnit si in Bucuresti, dar in Timisoara nu. In Timisoara unde toata lumea protesteaza pe internet despre asa ceva. Am cunostinte foarte bune care ajuta cainii si pisicile sa le gaseasca un adapost si nu ii arunca inapoi in strada, iar lucrul asta il apreciez foarte mult.

Deci sa prezint si parerea unora despre aceasca opinie [enjoy]:
Liliana A.: vaaai tess pura prostie, isi da seama, e copila...dar cati ani are de scoate asemenea aberatii??? cate trebuie sa stii despre viata sa vii sa scrii ca au macelarit caini oameni si implicit e in regula cum il omoara criminalii aia pe asta din poza, cat sage de criminal trebuie sa ai in tine ca sa gandesti numai asa ceva daramite sa mai si vii sa scrii pe facebook asta?? recent am spus, sunt din ce in ce mai socata cand descopar unde se ascund toti criminalii din lumea asta si efectiv care e numarul lor real, e ceva de speriat.

Claudia M.: si aici nu e loc de generalizari, daca disperarea din privirea animalului ala te lasa rece ai potential de a face astfel de crime, o fi adevarat ca nu stii niciodata, poate chiar colegul de servici, vecinul de scara sau unii prieteni! sa fi...

Liliana A.: no, you hope YOU never meet them. we meet them every day and actually see them and feed them and guess what? the hungry beasts are harmless to us. they won't be to you though I can promise that they will smell people like you 100 miles away, you could never fool them.

Razvan: pai si ce propui, cale de mijloc nu prea exista, ori alegem omul ori animalul strazii

Claudia M.: NICIODATA omul evident

Amuzant, nu-i asa? "NICIODATA omul evident" asa spune ea. Ne-am intalnit mai demult in oras si eram cu un prieten. Era cu cainele care este foarte bine educat si avea si botnita pusa. Ea a stat la trei metrii de caine si se invartea in jurul lui ca nu cumva sa se indrepte cainele in directia ei, dar ea este pet lover 100% si ii iubeste pe toti si isi permite sa spuna "niciodata omul evident"?

Ati intalnit vreodata persoane atacate de un caine? Eu da unul si avea o cicatricie imensa pe fata si pe brat. Altu avea muschiul de pe picior sfasiat, iar unui copil i-a fost smulsa toata pielea de pe piept cu carne cu tot. Este amuzant, asa-i? Copii merita sa fie sfasiati de vii din cauza potailor pe care nimeni nu ii doreste?

Si un raspuns la aceasta intrebare a fost: "nu prea exista din aia [adica oameni mutilati], sunt o imagine creata pentru a insela, pentru a manipula, cazuri de oameni muscati de caine, oameni care declara ca au fost muscati pe strada de un animal fara stapan pentru a beneficia gratuit de la stat de impozitul antirabic [cand i-a muscat poate iepurasul prietenei - eu asa am patit si tot am fost la antirabic si crede-ma chiar mi s-a sugerat de ce sa platesc si nu scriu ca a fost un atac de maidanez si uite asa ies in castig. eu nu fac asa, dar oare cati fac?" si apoi a continuat mai tarziu "mancati de vii si altfel de aiureli pompoase facute sa instige lumea? sa le induca o idee care din pct de vedere emotional sa ii faca sa fie de accord, ai pus nevinovatii in fata, copiii. Tu asa o sa iti cresti copiii? Sa dea cu pietre, sa se isterizeze cand vad un caine si apoi sa vina fuga ca cutu raaau i-a latrat. Vai si amar atunci cand copiii mei care vor fi educati vor intalnii micii monstri razgaiati, o sa ii sperie si pe ai mei ca ma gandesc ca nici nu merita sa fac unii la cati factori de manipulare exista pe lume." [Georgia Draghici]

Sunt impotriva violentei, fie om fie animal. Urasc cand un copil/om chinuie un animal si cand un animal mutileaza un om. Ati apara copilul de aceste bestii nu inseamna ca acesta sa se plimbe cu pietre in buzunar in cazul in care intalneste un caine. Deci arunca cu noroi si apara acele bestii, negand faptul ca asa ceva nu s-a intamplat niciodata si ca este o aberatie a oamenilor si cica mai e si tehnica de manipulare. Evident ca nu a intalniti nici o persoana care a suferit din cauza potailor si nici nu au trecut pe langa haitele de caini. Desigur, le evita. Claudia stie mai bine.

Nu doresc nimanui sa sufere din cauza potailor de pe strada si sper din tot sufletul ca strazile sa fie curatate de catre aceste bestii. Pentru ca sunt om, prefer viata unui al om sa fie in siguranta si doar pentru ca acesti "pet lovers" sunt atata de fanatici si refuza sa vada partea rea a cainilor vagabonzi, chiar si din ochii unui caine, asta nu inseamna ca restul care vrem sa traim in pace in absenta lor suntem rai si nu avem suflet.

Copila dupa cum spune domnisoara Lili sunt, dar iarta-ma ca imi pasa mai mult de viata unui om, mai mult decat viata unui caine [care oricum sufera pe strada]. So excuse me ca nu ma uit prin ochii unui caine si ca uneori oamenii sunt mai rai ca niste caini. Este adevarat, dar stii ce mai e adevarat? Intotdeauna oamenii care nu au facut nici un rau unui caine, ajung victimele coltilor. Si inca un adevar este ca majoritatea iubitorilor care salveaza un animal aruncandu-l din nou in strada nu a fost niciodata sfasiat de un caine. Oamenii au legi si sunt pedepsiti pentru incalcarea lor, cainii nu au legi, au doar un instinct animalic de foame, sete, amenintare etc.

E interesant ca nimeni nu face scandal dupa sobolani, tantari, soareci, gandaci, care au si ei la randul lor o viata. Nimeni nu plange dupa un porc, un pui, o vita, sau alt animal care ajunge in burta multor "iubitori". Dar cainii merita sa traiasca pentru ca sunt draguti... nu conteaza ca nimeni nu ii ia acasa si nimeni nu ii poate ingriji. Deci acesti iubitori prefera sa chinuie animalul aruncandu-l in strada. Da... foarte logic.... au o inima, nu ca restul care vor sa le curme suferinta prin eutanasiere, asa-i?

Si sa continui... unii au fost de acord ca strazile trebuie curatate si animalele sa fie castrate, adoptate si in cel mai rau caz eutanasiate. Altii m-au facut "dog hater" si ca nu am suflet ca doresc sa moara toti cainii [ce usor interpreteaza oamenii cand sunt agitati], sunt foarte orbiti si considera toti cainii sunt victimele omenirii si trebuie salvati. S-a inceput cu atac la persoana "ai inebunit si da esti tare proasta", "inchisa la minte", "criminala" [cu toate ca eu nu am omorat un animal in viata mea], "pitzipoanca" ca sa vezi, am ajuns si pitzi. Si ma uimeste putin cum oamenii devin tampiti si incep cu atac la persoana doar pentru ca te gandesti la viata proprie si a altui om, decat a unui caine sau pentru ca ai o opinie diferita [ca sa generalizez si eu].

Am zis ca poate sunt eu nebuna si am intrebat un prieten. Am povestit un caz real: ca o baba aduna toate potaile din zona hranindu-le cu paine si o cunostinta a fost asaltata de acei caini. Raspuns inapoi "ghinion". Am ramas uimita si am continuat cu: "da, ghinion... mai ales ca nu le-a facut nimic. e animal, e normal sa sfasie oamenii in plina strada si daca te aperi esti un criminal?" raspunsul a fost "da"... Si cu "..." am ramas. Apoi reprosuri ca as vrea sa ii schimb opinia [care este o interpretare falsa] si a urmat tipicul atac la persona, caci altfel nu se poate. Romanul nu poate altfel vad. Si spun 'romanul' pentru ca in alte tari aceasta problema majora nu exista.

Deci poate ca sunt eu nebuna, dar eu tot prefer viata unui om. Si nu am pus punct, deci nu urmeaza ca doresc ca toti cateii sa fie exterminati. Doresc sa fie ajutati sa aiba un acoperis deasupra capului si un stapan care sa aiba grija de ei. Si stiu ca ma repet de multe ori, dar unii nu sunt incapabili sa inteleaga cat de grava este situatia pentru om si animal .

Intrebarea care a incins multe spirite a fost: esti de acord cu oamenii care pun in fata viata unui caine vagabond [adica sa traiasca mai departe in frig si foamete] decat sa puna in fata viata unui om sau a unui copil care este atacat si sfasiat de catre acesti caini? Sunt incisa la minte si proasta pt ca prefer eutanasierea cainilor care nu ii ia nimeni acasa si ca prefer ca oamenii sa nu fie mancati de vii de aceste animale?

Este usor sa generalizezi si a fost foarte clar vorba desre opinia ta in legatura cu om VS caine fara stapan ce prezinta un pericol public. Asta nu a insemnat ca ma refer la toti cainii de pe strada, asta nu a insemnat ca imi doresc eutanasierea tuturor cainilor si nici faptul ca urasc cainii dupa cum mi s-a reprosat ca deh am pisica si ca iubesc numai pisicile - dupa cum s-a interpretat. Si cu aceasta intrebare am vrut sa stiu opinia oamenilor si nu am incercat sa o schimb, dupa cum din nou s-a interpretat. Mi s-a spus ca eu defapt doresc ca oamenii sa fie de acord cu mine, ceea ce este complet fals. Din moment ce am pus o intrebare cum sa ma astept ca cineva sa fie de acord cu mine? De acord cu intrebarea pusa? Eu vreau o opinie si un argument. Atat.

Si ca tot vine vorba de interpretari, ce am inteles din comentarii si polemici eu de la "pet lovers" ca sunt de acord cu faptul ca oameni si copii sunt mutilati pe viata si nu le pasa ca numai pot duce o viata normala. Si ca sunt dezgustati de faptul ca sunt oameni din moment ce le pasa de o bestie mai mult decat siguranta celor dragi [familie, copii, prieteni]... Considera ca este ok ca strazile sa apartina cainilor si sa moara incet de foame si frig.

Si mai intreb odata pe acesti "pet lovers":
1. Ce parere ai despre cainii turbati care atata oamenii si copii de pe strada?
2. Cum poti pune viata unui caine inainte de viata ta sau a unui om?
3. Preferi ca un animal sa se chinuie in strada daca nimeni chiar nu il doreste?
4. Ce e mai etic: o injectie care pune capat suferintei sau o moarte lenta in care animalul moare de foame si de frig, este batut si chinuit?
5. Ce te face sa crezi ca viata unui caine este mai presus decat a ta?

Sunt cateva simple intrebari la care ma astept la un raspuns rational, pentru ca ce am auzit in ultima vreme, este fara pic de gandire! Cum sa spui GHINION cand un om nevinovat a fost atacat de o potaie ordinara? Si cum poti sa spui ca e ok? NU, nu este ok! Nu poti sa zambesti asupra unei bestii care tocmai a mutilat o fiinta umana! Si in acelasi timp este inuman ca sa chinui si sa macelaresti o vietate, fie ca este caine, pisica sau orice alt animal nu sunt de acord. Dar nici nu pot fii de acord cu o moarte lenta si plina de suferinta

Nu toti cainii pot fi adoptati, iar centrele pentru caini au un numar limitat de locuri. Deci cum ramane cu cei care nu pot fii adoptati, sunt turbati si ataca oamenii in plina strada? Vreau sa vad un pet lover care se va atinge de el si il va duce acasa.

Si pentru cei care imi arunca pastile cu "hai sa exterminam vagabonzii si boschetarii caci sunt la fel ca cainii fara stapan" am atata sa va spun: Un boschetar sau mai vine spus un om fara acoperis deasupra capului are puterea de a munci si a-si construi ceva. Mai rar vezi oameni atacati de catre boschetari decat oameni pe patul de moarte din cauza cainilor vagabonzi. Iar oamenii au legi, cainii nu.

Spre informatia tuturor, am ajutat la adoptia multor caini vagabonzi, am si adoptat caini si pisici, chair foarte multe. Mai tarziu m-am trezit ca vecinii au inceput sa otraveasca animalele si au murit. 8 caini si 25 pisici au murit otraviti sau calcati intentionat de catre masini. Intr-un fel ma bucur ca am putut sa le ofer eu impreuna cu alti membrii a familiei o viata mai buna si i-am scutit de suferinta. Acuma nu ma mai ocup de viata unui animal. O sa am timp la batranete si a venit momentul sa ma ocup de propria mea viata care doresc sa fie in afara oricarui pericol din cauza bestiilor turbate dupa care toata lumea plange, dar nimeni nu se incumeta sa se apropie. Este ceva rau in asta?

PEACE!





50 de comentarii:

  1. Ai lasat numele complete ca oamenii aia sa poata fi gasiti cu Google :) esti evil... :D :D :D

    Mie mi se pare ipocrizie din partea celor care apara animalele doar cu vorbe (oral sau pe internet) dar nu fac si gestul urmator, de a avea ei insisi animale in grija acasa. talk is cheap, put your money where your mouth is.

    In mod evident, oamenii si animalele sint specii diferite si este normal ca intotdeauna viata umana sa fie mai valoroasa decit viata unui animal.

    Cum stau eu cu ipocrizia? "Familia" mea acum este pretty much formata dintr-un ciine, de pe urma mea mai maninca vreo 2 ciini ai vecinului, care au spart gardul si vin la mine dupa mincare, nu vreau ciini in strada, mi-a ajuns sa fiu speriat de citeva ori de colti si miriituri, nu cred ca as putea lucra ca eutanasiator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am fost atenta, dar am cenzurat numele. But why evil? Pana la urma urmei oamenii ar trebui sa stie ca aceste persoane nu au pic de respect pentru omenire. Ca idolatrizeaza un animal salbatic decat propria specie.

    Eu nu as omora un caine, dar asta nu inseamna ca nu pot fii de acord cu eutanasierea lor. Pana la urma urmei nu toti ii pot ingriji sau adopta si nu toti ii suporta. Sunt prea multi caini si prea putini dispusi sa ii ia in spatiu. Inevitabil mor si din cauza acestor pet lovers mor intr-un mod sadic si incet. Iubire mare iubire.

    Cat despre discutia care a deraiat, marea majoritate a acestor "pet lovers" au ajuns cu atac la persoana, pentru ca altceva nu stiu. Incep si injura o persoana straina pentru o opinie si se coboara mai prejos decat acele potai pe care le apara si mai si comenteaza ca nu au existat victime cauzate de acele bestii. Cat tupeu si nesimtire la adresa celor care chiar au fost atacati de aceste animale!

    Unii au preferat sa isi vada mai departe de adopii si au preferat ca sa ignore intrebarea. Altii sunt socati ca deh, unii oameni sunt satui de caini pe care nimeni nu ii vor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii sar repede la flame si insulte pe facebook pentru ca e "walled garden", nu "internet", isi inchipuie ca acolo nu ii vede toata lumea ce spun si ce fac.

    BTW, nu am avut nicio jena sa plantez otrava de sobolani atunci cind am avut o infestare in gradina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, cu siguranta nu ii vede nimeni.... 1400 de friends + un grup pe facebook care urmarea + ca profilul meu este destul de open la wall posts. Si acuma postarea pe blog. Cred ca i-au vazut destui si au vazut cat de fanatici sunt.

    RăspundețiȘtergere
  5. esti putin dereglata, putin e... putin spus.
    cred ca modificarea cu buna stiinta a informatiei e rautate nu prostie, stii foarte bine ca noi intermediem adoptii nu abandonam ci salvam animalele, pe strada e mult prea periculos pentru ele, exista oameni ca tine :) egoisti si isterizati/manipulati sa creada orice generalizare.

    RăspundețiȘtergere
  6. problema ta cea mai mare insa e ca te faci ca nu intelegi [ori ca nu iti pasa decat cum sa dormi noaptea linistita ori ca esti sadica, mai stiu eu?] ca eutanasierea nu = o injectie si nani nani ci o bata in cap, o piatra, o groapa cu var sau electrocutare sau ceva ieftin pe cand aia 60 de euro pe injectie merg in buzunaaar.
    intelegi tu domnisoara? hai bate-ti joc ca asta sigur te pricepi, alte suflete sa moara in chinuri tu sa fii fericita, asta e deviza ta.

    si da, cand vezi o rasa de caine agresiv cu un om care nu il cunosti si nu stii cum l-a educat [poate sa atace?] cred ca si tie ti-ar fi frica.

    astept sa vad daca ai the balls sa imi aprobi comentariul desi important e sa il citesti tu si sa iti fie rusine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mi-e deloc rusine pentru opinia mea sincera. Daca tie iti place ca cainii sa aiba o moarte lenta in strada n-ai decat. Sa moara de frig, de foame si sete, sa fie batuti si calcati de masini sau otraviti de catre vecini. Tot acolo se ajunge, mai devreme sau mai tarziu cineva o sa ii rezolve. Cat despre cainii omorati cu bestialitate cei responsabili sunt amendati usturator, iar o bata in cap nu inseamna eutanasiere, dar nu cred ca esti in stare sa gandesti mai departe de atat. Asa este cu fanatismul, crezi numai ce vrei si spui ca procedeazi corect moral. Te invit sa te uiti la clipuri, probabil ca o iti largesti putin orizonturile.

    Opinia mea tot aceeasi este si doar pentru ca tu nu poti trai cu asa ceva, n-ai decat sa te oftici in continuare. Nu sunt singura si poti draga Claudia sa iti aduni toate haitele si sa imi protestati in fata usii.

    Si nu spune tu de generalizari, cand fugi de dulaii care chiar au stapan, dar de bati cu pumnul in piept si vrei ca toate potaile sa fie libere in strada si pe langa asta nici nu te intereseaza ca este o problema majora, refuzi sa crezi ca oameni chiar au fost cu adevarat atacati de bestiile pe care tu le aperi.

    Te bati cu morile de vant. Stii bine ca nu sunt singura persoana care are aceasta parere, dar uite ca am "the balls" sa ma exprim liber. Ca tu nu esti de acord, uite ca nu ai ce sa imi faci.

    Go play fetch with your wild pooches. Pentru ca sunt om, prefer viata unui om sa fie in siguranta, nu a unei bestii salbatice. Daca nu poate fii reeducat si adoptat, poti sa il iei si sa iti faci catelarie, pe strazi nu are ce cauta.

    Apreciez toate adoptiile pe care le-ai facut si devotamentul tau fata de aceste animale, dar eu defapt ma refeream la animalele care prezinta un pericol in societate. Nu te-ai atins de un caine cu botnita si lesa si nu te vad sa te apropii de haite. Nu poti sa adopti un caine turbat si agresiv. De ei cine se ocupa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok, esti caz fara speranta, eu spun una, tu te faci, din nou, ca nu intelegi ce spun. Nebuna, asta e. Poate pana si Andreei A. ar trebui sa ii cer scuze, poate si cu ea ai ceva idee fixa tu si cum esti atat de sarita de pe fix sa nu fie real.
    N-ai decat sa-ti pastrezi parerea, niciodata sa nu cumva sa gandesti altfel decat in limita a ceea ce crezi tu ca e corect, sa ramai la fel de ofticoasa cand esti contrazisa si sa te crezi superioara. E treaba ta. Multumesc pentru interesul acordat prin indreptarea nebuniei tale spre mine, ma flateaza. I live rent free in your head :)) trebuie ca e ceva bun la mine daca te oftici atat, si cu siguranta nu e subiectul in cauza.
    Apropo, ce ai patit de ai sters topicul pe facebook? Te-a contrazis cineva si ti-a venit sa plangi si fuga ai sunat la mami sa o intrebi si asa te-a sfatuit? :) Ti-a fost rusine cat de fanatica esti impotriva animalelor si a iubitorilor de animale?
    Iubesc cainii, nu doar pe ai mei, nu doar pe cei de rasa, cred in sterilizare si deci controlul populatiei canine, nu cred insa in metode inumane si necrestine, deschide ochii, cauta pe google si mai termina cu ambitia de a dovedi ca tu esti mai desteapta, e vorba despre vieti aici fata draga, nu despre cine e mai cu mot, cine se preface mai bine ca nu pricepe adevarul sau ce alte jocuri stupide ai in creieras.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oameni buni cum puteti sa spuneti ca cei care iubesc animalele nu au ei insisi animale acasa/in grija si nu isi dau trei sfert din ceea ce castiga sa faca ceva pentru animale?? Mi se pare aberant sa ganditi asa ceva si sa mai veniti sa va si spuneti prostia. Orice om care iubeste animalele are zeci de animale luate in grija, la sat, la oras, salvate, date spre adoptie si asa mai departe. Atata nu va duce mintea sa realizati ca sunt prea multe animale tocmai pentru ca oamenii astia nu mai pot si nu mai au efectiv spatiu unde sa ia????? Se chinuie cu sterilizari in masa si tot exista pe strazi pentru ca ''oamenii'' care 'iubesc' animalele nu-si sterilizeaza propriile animale si le inmultesc in curti apoi le arunca in strada. Tocmai pentru ca exista oameni ca voi care doar scot mizerii pe gura si se dau cu fundul de pamant sa moara sa moara tot!! sa traiasca doar ei pe pamant.
    De unde atata prostie, atata incultura ma intreb?? Si unde incape atata ipocrizie sa spui ca iubesti animalele, ca le-ai salvat, ca ai animale acasa dar ca vrei sa moara 'bestiile turbate'????? Mai voi aveti senzatia ca daca IQ-ul vostru e mic ceilalti nu va pot citi, nu isi pot da seama cate parale valorati?? CINE e in stare sa creada in cuvantul unui asemenea 'om', cine are curajul sa-i incredinteze ceva unei asemenea fiinte cu o asemenea gandire si atutudine???? In Anglia, Franta, Italia ati fi pusi la zid si executati pentru asemenea vorbe si gandire, la fel cum sunt cei de acolo care fac asa ceva.
    Pozele de la care a plecat toata treaba asta cu cainele ala chinuit si omorat cu capul de asfalt fac cat 1000 de cuvinte si totusi s-a putut gasi cineva care sa apere criminalii aia.
    Este prima si ultima data cand 'vorbesc' cu astfel de mizerii umane. Ma bucur ca am plecat si ca nu ma mai intorc in tara aia nenorocita si nu mai am de-a face zi de zi cu 'oamenii' ei minunati. Voi continua luna de luna sa trimit bani fetelor sa sterilizeze cat mai multe animale, caini si pisici, sa ramaneti voi linistiti sa traiti in mizeria pe care voi insisi o creati. Claudia te rog sa incetezi sa mai raspunzi, oamenii astia nu-si merita viata pentru ca au ajuns la varsta asta si nu o apreciaza decat pe a lor evident. Prieteni de dincolo va transmit ca le e sila de voi cei care numiti cainii bestii si vreti sa fie omorati, au citit ce ai scris pe facebook andreea si cu greu s-au abtinut sa nu te faca in cateva feluri pe tine si pe inca un smecheras care spunea ca ori omul ori cainele. Rusine sa va fie romanasi de 2 lei, ne faceti de ras peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai pisi nu prea mai ai ce sa mai comentezi de vii cu argumente d'astea? Imi pare rau draguta dar te cam inseli in tot ceea ce spui. Si scuza-ma, nu sunt ca tine sa bocesc la orice lucru si sa o sun pe mami, asa ca poti sa lasi dume d'astea ca numai suntem in clasa a3-a. te cam blamezi. cat despre postarea de pe facebook, am primiti toate raspunsurile necesare: la inceput oamenii au venit si au raspuns cu un raspuns rational fara sa se dea cu fundul de paman cum am indraznit sa intreb asa ceva, pana ai venit tu cu celelalte pisi ale tale si in loc sa oferi o opinie ai venit si mi te-ai dat cu curu de pamant ca ultimu bitang si tu si celelalte pisi ale tale care nici nu stiu cine sunt si incep cu jigniri de parca ne-am fii tras de sireturi candva. asa este mereu, cei mai mari iubitori de animale, n-au fost in stare sa ofere o opinie si un argument in concluzie am scris aceasta postare.
    imi pare rau, dar n-ai decat sa te duci cu cateii tai ca vad ca te cobori mai jos decat ei. Eu n-am nimic de dovedit. Cu postarea aceasta mi-am dat parerea. Si vad ca esti putin cu probleme la mansarda de nu poti sa intelegi. Si just for the record, pana si iubitorii de animale, care chiar au un animal in casa, au fost de acord cu mine. Dar fie cum vrei tu... iti cam bati gura degeaba - nu esti la subiect si in momentul in care o sa fii si o sa ai un argument demn de postat va fii publicat, nu de alta, dar pentru binele tau, caci vad ca nu gandesti prea limpede si te-ai facut destul de cacao.
    n-ai fost in stare nici macar sa imi raspunzi la comentariul anterior, deci cu fanaticii nu prea ai ce discuta. Si nu ma face pe mine fanatica, caci pana acuma nu eu am fost aia care sa faca mare tam tam si sa ma plang. Nu sunt impotriva animalelor si nici a iubitorilor de animale, dar tu nu intrii in acea categorie. De ce? Raspunsul il gasesti mai sus.
    Vad ca nu se poate discuta cu tine, iar eu nu ma pot cobora la nivelul tau. Si imi pare rau, dar daca tu consideri ca un caine merita mai mult ca viata ta, inseamna ca tu nu valorezi cu nimic, iar eu nu o sa imi pierd timpul cu nimicuri. Am dat toate raspunsurile si argumentele necesare. Nu le intelegi, mai citeste odata. Nu poti sa le intelegi.... imi pare rau de tine.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Liliana: deci recunosti ca este o problema majora si ca nu toti oamenii pot avea grija de toate animalele. si raspune tu la o intrebare: de cainii turbati si violenti [de care ma si refeream in postarea aceasta] cine se ocupa? Ei nu pot fii reeducati si nici adoptati atat de usor. Nu cred ca ai intalnit vreodata un caine care sa sfasie un om sau o victima a acestor bestii pe care tu le aperi. Toti cainii strazii trebuie educate si adoptate, dar nu toate pot fii. Deci?
    Inteleg ca viata unui caine valoreaza mai mult decat a ta, deci mari asteptari nu am la un raspuns cat de cat rational...
    Este si normal ca sa iti fie rusine de "romanasii de 2 lei" uite-te mai sus ce argumente inutile si ne la subiect da prietena ta. Te miri?
    In ziua in care o sa va apropiati de un caine turbat de pe strazi, un caine care este un pericol public, atunci o sa va schimbati putin parerea vizavi de cainii turbati. Evident numai voi nu ati intalnit o bestie care a mutilat un om. Eu am intalnit.
    Dincolo nu exista aceste probleme pentru ca ei procedeaza la fel cum am gandit si eu si multi altii: cules de pe strada, sterilizat, vaccinat, reeducat si adoptat. Daca nu poate fii adoptat va fii eutanasiat. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am si caine, am si pisici, cred ca ma incadrez destul de bine la animal-lover. Am fix atatea animale cate incap in spatiul pe care il locuiesc, poate un pic prea multe. In orasul meu cainii sunt adunati, castrati si eliberati (multi dintre ei, oricum) Totusi sunt multi si m-am trezit de cateva ori noaptea sa vad pe cate un vecun fugarit de o haita, iar fratele meu a fost muscat. Era o vorba: "Daca ai o problema pe care nu o poti ucide, castreaz-o si las-o sa moara de batranete". Asta nu functioneaza insa intotdeauna. Ce stiu e ca viata unui om imi e mult mai pretioasa decat viata unui animal.

    Pentru doamnele pet-lover: Sunteti cumva si vegetariene, sau doar ipocrite?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cata intelgigenta sclipitoare provenind de la cineva care se auto proclameaza ca fiind animal lover si implicit considera ca viata unui om e mai pretioasa decat viata unui animal. Este cat se poate de logic sa fie asa nu? :))))
    Viata in sine e pretioasa indiferent care e forma ei si cata vreme nu o cream noi nu vad cum ne permitem sa spunem care e mai pretioasa.. decat daca ne place sa ne jucam de-a Dumnezeu ceea ce am vazut ca se cam practica. O faceti pe pielea voastra dragilor, mult succes va doresc!
    Iar apropo de a fi ipocrit sau vegetarian, nu inteleg logica, dar sa vedem: Eu nu mananc carne de cativa ani, Claudia nu mananca nici ea. In schimb lapte, branza, oua mancam si nu cred ca vom deveni vegane prea curand, desi nu se stie niciodata. Eu nici pe vremea cand mancam carne nu am mancat nimic altdeva in afara de pui si curcan, nu m-am atins niciodata de vita sau miel sau alte scarbosenii gen rata, iepure, etc..Nu ma trezesc in schimb sa fiu fanatica si sa cer celor din jurul meu sa nu manance carne pentru ca e alegerea fiecaruia ce face cu viata si sanatatea lui. Acum as fi curioasa care-i ipocrita dintre noi pentru ca oricat m-as chinui logica n-o voi gasi in intrebarea la fel de inteligenta ca postarea de mai sus de altfel.
    Inca ceva, sper ca animal lover nu inseamna ca ne cumparam animale de rasa si le tinem pana imbatranesc iar apoi le aruncam in strada sau le abandonam sa moara( fapt cert!!) la tara invocand diverse, cand de fapt nu mai avem chef de ele. Nu de alta dar eu una sunt satula sa strang de pe strazi toate rasele aruncate de animal lovers si sa-mi dau ultimii bani sa ii repun pe picioare si sa le gasesc case prin Germania unde oamenii au putina minte in cap si nu se considera 'animal lovers' dorind in acelasi timp sa moara animalele de pe strazi pentru ca sterilizarea 'nu functioneaza intotdeauna'.

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuia sa va mai intreb daca pisicile alea sunt sterilizate sau sa ma pregatesc sa le adun puii la vara din tomberonul de gunoi daca sunt norocosi ca din bega nu mai pot sa-i scot. Nu de alta dar astia sunt animal lovers de pe la noi. Pui albastru de rusia de 5 saptamani in punga i-am gasit agatati de poarta cabinetului in curtea caruia sunt 5 caini cam tot timpul ca deh i-a fatat pisica pe care n-a mai suportat sa o auda cum urla cand era in calduri si a dus-o la motan sa-i treaca...cand spun ca mi-e sila de tara asta e pentru ca am motive, chiar nu glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Da ce bine ai spus-o: "Cata intelgigenta sclipitoare provenind de la cineva care se auto proclameaza ca fiind animal lover si implicit considera ca viata unui om e mai pretioasa decat viata unui animal. Este cat se poate de logic sa fie asa nu?"
    Este foarte logic si iti spun si de ce: nici un parinte nu sta la discutii cand viata copilului lor este in pericol. Daca tu imi spui ca vei mangaia mai departe bestia care ti-a mutilat copilul, iubitul sau mama [Doamne feri], atunci nu stiu ce sa spun despre tine, caci om nu prea te poti considera. Sa pui in valoare viata unui animal mai mult decat viata unui om.... nu stiu ce sa spun... n-am sa arunc cu cuvinte. Ma rezum la "..." :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Liliana scuza-ma din greseala s-a sters comentariul tau. Spuneai ceva de pisici aruncate in pungi pe malul begai: eu spuneam de altceva, daca iti place sa spamui lumea cu tampenii, no problem. Inteleg ca nu poti raspunde la ceea ce tocmai am spus. E normal sa se schimbe subiectul cand te faci de cacao....

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca tot am citit articolul pana la capat + comentariile fetelor , hai să și comentez. :)

    Cand eram prin liceu, unul dintre colegii de pe atunci, nu a mai venit la cursuri 1 saptamana deoarece propriul sau caine i-a sfasiat mana dreapta. Tatal meu, pe la inceputul anului, a avut si el parte de o "remodelare" de pantalon+picior free of charge din partea unui prieten patruped.
    Din pacate acestea nu-s singurele cazuri pe care le cunosc de la mine din zona, in care animalul musca omul.

    Consider ca este NECESAR ca ei sa fie adunati de pe strazi si pot linistit sa fie tinuti in adaposturi special destinate lor. Sustin si ideea de "dreptul la viata", au si ei dreptul lor sa traiasca DAR nu dincolo de punctul in care devin un pericol.

    Odata ce sunt adunati si introdusi in adaposturi, din acel moment ong-urile pot sa isi dea tot interesul sa le gaseasca un stapan. Iar daca nu reusesc sa le gaseasca stapan intr-un termen stabilit (2-3-4saptamani+ ), sa fie omorati. Punct.
    Mi se pare mai corect asa pentru toata lumea. Il prinzi, il ti o perioada, fanaticii ProAnimale sa-i caute stapan intre timp iar daca nu-l vrea nimeni, la fabrica de clei si sapun cu ei. Cu cainii, nu cu fanaticii. :)

    p.s. Am avut un caine care mi-a murit de batranete.Iar acum am in grija un motan batranel si de o catea care imediat face 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce mi-a placut la Andreea si la Liliana e ca amandoua stiu sa isi sustina punctul de vedere cu argumente solide; daca dam la o parte atacurile directe una la adresa celeilalte ajungem la concluzia ca ambele sunt fete inteligente; fac pariu ca, daca s-ar fi intalnit la o bere si nu ar fi existat topic-ul asta s-ar fi inteles de minune :) deci, ce ziceti, fetelor? Ingropati securea?

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu am facut atac personal. Mi-am spus punctul de vedere si atat. Singurul lucru pe care nu il inteleg este cum poate cineva ca sa puna in valoare viata unui caine decat viata unui copil spre exemplu. Mi se pare grotesc.

    Nu incerc sa schimb opinia nimanui, cu toate ca asta interpreteaza cei care nu sunt de acord cu mine. Nu am pretentia ca cineva sa fie, doar fiecare are libera opinie... cica.

    RăspundețiȘtergere
  20. My dear,

    Exista oameni, care fac la fel de mult rau celor din jur; se organizeaza in gasti (haite) si isi "marcheaza" teritoriul. Daca nu esti pe placul lor sau ii deranjezi cu ceva, RAMAI MULTILAT PE VIATA SAU MORI. Marea majoritate a acestor "oameni" ramane nepedepsita. Oamenii ~rai~ isi angajeaza avocati, dar cainii ~rai~?

    Sincerely,
    Just another Pet Lover :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Oamenii au legi dupa care se supun, daca nu vor fii pedepsiti. Cainilor de pe strada nu le pasa de un copil care pur si simplu merge pe strada si nu are de unde sa isi dea seama ca este teritoriul cainilor, ca asa e, nu? Este normal ca strazile sa apartina cainilor. Plini de boli, purici, raie, chiar turbati. Dupa ce a mutilat copilul, negati faptul ca asa ceva ar exista, cel putin cu persoanele care au venit si au facut mare tam tam din cauza asta. Nu aveti de cat sa mergeti in continuare si sa le dati de mancare... asta in cazul in care aveti tupeu sa ma apropiati.

    Nu urasc animalele, dar uneori trebuie sa se faca ordine. Viata unui om intotdeauna o voi pune pe primul loc, mai ales a unui copil. Asta nu inseamna ca imi doresc toti cainii sa fie eutanasiati si nici ca ii urasc. Nu ma mai repet, citeste mai sus si probabil ca vei intelege si punctul meu de vedere.

    Si mai e si cainele care spre exemplu l-a lovit masina si are toate oasele rupte si nu poate fii ajutat. Si multi se iau de fund in sus si sunt impotriva eutanasierii.... din mila. Ca deh, viata e frumoasa, mai ales cand ai toate oasele rupte, boli si nimeni nu te poate ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  22. My dear,

    Iti inteleg punctul de vedere si am citit tot ce ai scris tu mai dvrm, dar nu uita ca s-a ajuns in acaeasta situatie datorita oamenilor. Nu sunt pro eutanasierii, dar nici pt. lasarea cainilor pe strada.
    Ar trebui sa fie adunati si sterilizati, dati care adoptie; cei care nu ajung sa fie adoptati, trebuie dusi la un fel de ferma. Cei care iubesc animale cu adv, ar putea fi voluntari sau dona pt. acea ferma "minune".
    Iar oamenii care isi abandoneaza cainii/pisicile si copiii sa fie pedepsiti prin lege. Daca nu esti destul de responsabil pt. a avea grija de alta fiinta, nu-l lua/face! It's that simple!!

    Sincerely,
    Just another Pet Lover :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa ar trebui, dar totusi cu cainii turbati care sunt un pericol public, nu numai pt oameni, dar chiar si pentru alte animale si cainii care sunt atat de bolnavi incat numai pot fi salvati si nu au decat sa moara incet ce se intampla? Nu ii poti baga in aceeasi oala cu restul.

    Sunt multe ong-uri care se ocupa deja cu asa ceva, deja sunt "ferme" si totusi sunt prea multi si nu toti au loc, din nefericire...

    RăspundețiȘtergere
  24. "argumentul" 'copil' e scos cand nu mai sunt argumente plauzibile, e santaj emotional un fel de provocare 'sa te vad ce ai sa mai zici acum'.
    asta e adevarul, merge impreuna cu acuza de ipocrizie 'precis mananci carne', e la fel de nefondat.
    generalizarea e tot un exemplu de lipsa de interes/intelect, la fel ca teama indoctrinata, paranoia gen 'drobul de sare'.

    i have tried to explain this
    best regards

    RăspundețiȘtergere
  25. Dupa cum spuneam, atatea lucruri se intampla si tu negi. Nu este santaj emotional, este realitate. Eu personal am cunoscut oameni mutilati de caini asa ca nu ma acuza cu asa ceva.

    Tu draga Claudia generalizezi si pe langa asta nici macar nu esti in stare sa raspunzi la intrebarea din comentariul anterior.

    N-ai decat sa te plangi si sa te dai cu fundul de pamant. Pana la urma urmei nu vorbesti la subiect si tot ce spui tu este o tampenie, o aberatie si o scuza ca sa te simti mai bine si sa negi.

    Ceea ce tu spui aici, mai degraba te blamezi singura. Un sfat prietenesc, gandeste-te de 10 ori inainte sa comentezi. Nu de alta, dar deja incepi sa aberezi si sa te blamezi.

    cheers!

    RăspundețiȘtergere
  26. nu iti fa tu griji ca nu am eu timp sa educ pe cei ce urasc, am eu ce sa fac dar totusi ocazional mai imi rup un minut sa ma amuz cum cred unii [si nu imi dau seama de ce!] si chiar cred ca in aberatia lor au dreptate.
    eu cum de nu cunosc nici un caz de copil ranit de caine? poate ca aici nu umbla copiii nesupravegheati pe coclauri, nu sar garduri in proprietati private, is educati sa nu fie isterici cand vad un animal, sa nu dea cu pietre sau sa ii lege conserve de coada, sa nu il loveasca cu piciorul ci sa il mangaie!
    pentru cei ca tine insa asta e culmea, imunitate ii trebe totusi, chiar daca tu crezi ca tot jegul e adunat pe un catel sau o matza, iti zic eu, in tramvai sau banii care circula din mana in mana au de 100 de ori mai multi microbi.

    si daca chiar nu fabulezi ca stii vreun caz, am si eu o intrebare. am auzit si eu ca oamenii sunt, unii dintre ei hoti, violatori, criminali, nebuni etc... e ok in acesc caz sa cer eliminarea lor ca specie?
    multumesc anticipat pentru publicarea comentariului, o sa am incredere ca ai atata bun simt sa il publici si chiar sa incerci sa imi raspunzi.

    o zi cu soare,
    pa pa

    RăspundețiȘtergere
  27. dupa cum am mai spus, nu accept spamuri asa ca nu te obosi sa postezi tot felul de linkuri ca nu vor fii acceptate.

    daca tot esti scarbita de rasa umana, n-ai decat sa te muti la sat si sa iti infiintezi o catelarie. sa stai la ferma departe de hoti, violatori, criminali si nebuni si poti sa iei si cateii cu tine ca nimeni nu le va duce lipsa. e ca si cum te duci si sa protestezi si in fata KFC-ului pt viata gainilor... ca vad ca te cam duce mintea XD

    nu te obosi, esti prea naiva ca sa inveti tu pe cineva ceva despre viata. stai in lumea ta plina de fantasme si nu te mai bate cu pumnii in piept, ca nu rezolvi prea multe.

    RăspundețiȘtergere
  28. fuck off, n-ai tu creier sa pricepi de ce e vorba in link-ul ala. spam ai facut tu pe contul meu de facebook inainte sa te blochez ca nu te puteai abtine, si pe mess a trebuit sa te pun pe black list, fiinta!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. I'm sorry, eu nu te-am cautat pe tine si n-am venit cu satra la scandal. Dupa cum observi tot tu vii pe blog si cotcodacesti continuu bullshituri nobody cares. So go fetch with your pooches ca deja dezvolti o obsesie ;-)

    RăspundețiȘtergere
  30. http://www.causes.com/causes/54912 pe cine aperi tu draguta, vezi? iti place? ai invatat ceva nou? nu da drumul la spam dar uita-te tu, marea iubitoare de plozi isterici si tampiti si de oameni si mai si, care asa si i-au educat, maine lasa, vine randul lor sa le dea lor in cap ;) yeap, eu nu imi iubesc semenii cat timp semenii is astia :D
    pa, pa, go hide your cat, lumea ii plina de nebuni si tu ii aperi, my god, cat de dezamagitoare poti fi...

    RăspundețiȘtergere
  31. you're more frustrated than I thought :)

    spamurile tale tot nu sunt la subiect... I'm not trying to impress you or anybody, asa ca succes la cresterea catelariei.. cu aia o sa ramai toata viata :)

    b'bye

    RăspundețiȘtergere
  32. true true !
    un alt aspect este urmatorul...
    eu am caine , unul de rasa , si am avut probleme serioase din cauza vagabontiilor , eu cand ies pe strada cu cainele in lesa nu pot sa merg normal ca ba sar la bataie cu al meu , ba nush ce. + boli si alea ce le imprastie si imi pun cainele in pericol . Scopu meu cand imi plimb cainele pe strada nu e sa creez lupte cu caini . intr'un cuv....sa faca ce stiu cu ei , da sa dispara :|

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt un pericol public nu numai pentru oameni, chiar si pentru alte animale. In zona bunicii mele s-a mutat o haita de 5-6 caini, unu mai mare ca altul, printre care unul era un caine de stana [dulau nu gluma].

    S-au mutat intr-o zona dominata de pisici si au sfasiat cu bestialitate vreo 25 printre care si vreo 5 a bunicii mele si s-a luat la bataie cu cainele care sta de cativa ani in zona. Dar stai ca nu e tot ca trebuia sa latre si niste oameni care erau cu copilul in brate.

    Asta a fost anul trecut pe cand eu am inceput sa dispar din Timisoara. Foarte probabil ca locatarii au facut ceva impotriva.

    Nu poti sa iesi din bloc ca sta un caine jumatate cat tine calare pe usa si latra. Las-o naibii de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  34. da, cu aia o sa raman :) macar cu ceva deci, si intelect [valorificat prin educatie, scoala] si suflet, si familie, si animale.
    nu te mai da asa desteapta, link-ul dinainte nu l-ai pus ca nu iti convenea, cand mai intru si eu din cand in cand pe blogul tau tooot ma mir de ce imi pasa cat sa iti raspund, dar esti obraznica de nu-ti vezi lungul nasului, vezi vezi, nu chiar tu esti cea mai potrivita ca sa zici 'cu asta sa ramai in viata' nu chiar tu :D
    acuma e drept, e bucatica ta de internet, da-te desteapta si perfecta si capabila de a emite pareri si judecati, e vina mea ca ma impinge curiozitatea sa citesc aberatii de "creier" de 20 de ani, si totusi, parca eu la 20 de ani eram mai altfel, mai putin egoista si mai cu nasul in carti decat cu mainile in sold ca o precupeata gata sa asimileze sau de nu e, sa creeze o intriga, ceva... iti dai prea multa importanta :) parerea ta NU conteaza, dar scrie fata draga pe blog de parca ar conta :)))

    RăspundețiȘtergere
  35. Cand eram copil eram mai radicala, daca auzeam de cineva ca nu iubeste cainii mi se parea un om din cale-afara de rau sau prea orb sa vada cat de minunate sunt aceste fiintze pe care eu le adoram.
    Acum pot sa inteleg ca exista oameni carora pur si simplu nu le plac animalele in general si cainii in special; poate asa au fost educati (educati... vorba vine), poate au avut experiente neplacute pe care nu au reusit sa le treaca prin filtrul ratiunii si au ramas cu anxietate, poate pur si simplu nu pot avea niciun sentiment bun fata de animale. Asta pot sa inteleg. Ce nu pot sa inteleg si sa accepte este cruzimea fatza de animale, este ceva ce ma revolta si ma ingrozeste si ma aduce la stadiul de a le dori aceeasi soarta crunta oamenilor care chinuie animalele!
    Cea mai urata amintire a copilariei mele este moartea sub ochii mei, otraviti, a doi dintre cainii maidanezi pe care noi, copiii cartierului, ii ingrijeam de vreo 2 ani de zile, ii mangaiam, ne tavaleam in iarba alaturi de ei, le duceam mancarea noastra, ii iubeam chiar daca parintii (bine intentionati, de altfel) ne spuneau sa nu-i mai dragalim atata ca au microbi…Si bucuria noastra a fost crunt intrerupta de un adult acru si plictisit sa auda latratul de bucurie cu care ne intampinau acesti caini credinciosi. Aveam 10 ani si nu pot sa uit nici acum cum i-am vazut zbatandu-se in chinurile mortii in timp ce eu plangeam disperata si nu stiam ce sa fac.
    Si despre asta era vorba aici: a face sau a nu face rau unui animal nevinovat. Nu despre vesnicele discutii “ce cauta cainii in strada?” (noi i-am aruncat acolo, ca doar n-au ales ei de buna voie!) si vesnicele intelepciuni “ia-i acasa daca vrei sa le fie bine”. E ca si cum luptand pentru binele unor copii institutionalizati ni s-ar raspunde:”ia-i acasa, cucoana, daca vrei sa nu-i batem/abuzam/umilim”.
    Nu inteleg de ce cineva ar dori moartea unor fiinte nevinovate numai fiindca nu e in stare sa-si depaseasca niste stari primare, ca frica sau ura. Sper ca intr-un fel sau altul vor fi pedepsiti toti cei care au ucis/chinuit/batut cu bestialitate vreun caine, animalul cu cel mai bun si mai pur suflet pe care l-am intalnit vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  36. @Laura: Este adevarat ca datorita oamenilor cainii sunt vagabonzi si in lumea asta sunt foarte multi oameni care omoara din placere si vor ca cainii sa dispara din confort, pentru ca nu suporta faptul ca latra non stop.

    Nu sunt de acord ca oamenii sa chinuie si sa mutileze un caine, dar nici invers. Voi face o postare si la subiectul acesta.

    Intr-un oras mare, nu iti permiti ca sa lasi strazile sa fie dominate de caini. Ori sunt adoptati, ori dusi la un centru, la o ferma, intr-un sat. Un caine sau doi care locuiesc sub un balcon nu a prezentat niciodata un pericol, dar cand deja sunt 20 numai este ok, mai ales intr-un oras. Cate accidente au avut loc in strazi pentru ca cainii se arunca in fata masinilor, cati biciclisti au avut accidente si au fost muscati de catre cainii vagabonzi, sa numai zic de copiii care trec pe strada.

    Dupa cum am mai spus de nenumarate ori in nenumarate comenturi, cainele trebuie reeducat, vaccinat si adoptat. Cainii care nu prezinta un pericol public vor fii adoptati sau vor trai pe langa ferme, sate, stane si asa mai departe.

    Insa problema majora pe care eu am pus-o erau cainii turbati care chiar sunt bolnavi si prezinta un pericol major pentru om si animal si cainii care sunt prea bolnavi si mor incet in chinuri groaznice.

    Persoanele care pun inainte viata cainilor nu fac nimic decat sa protesteze si sa se coboare la nivelul oceanului [fiecare cu educatia pe care o are], dar de un caine turbat care isi arata coltii, niciunul nu am vazut sa se atinga vreodata. Iar un caine care este pe moarte degeaba il duci la veterinar ca nu ii poate face nimic.




    @Klaudia: imi pare rau ca nu ai ochi sa vezi problema si din alt punct de vedere. Faptul ca tu stai toata ziua pe net si te otravesti singura uitandu-te la stiri si clipuri in care animalele sunt chinuite si mutilate nu te ajuta cu absolut nimic. Si faptul ca tu vii si ma faci in fel si chip pe pingbox nici aia nu te ajuta doar dai dovada de educatia pe care [nu] o ai. Stop thinking global - you'll go crazy... cu toate ca ai luat-o demult pe cai dubioase. Start thinking local.

    RăspundețiȘtergere
  37. eu nu ti-am scris pe pingbox, iarasi iti acorzi importanta??
    nu imi faci tu mie program ce sa gandesc, azi niste cretinii care gandesc ca tine au otravit 22 de caini, asta am facut eu toata ziua azi. Ieri am pus la posta tabelele cu semnaturi stranse doar de mine 427 de oameni au semnat numai la mine.
    tu ce ai facut in acest timp, ai stat pe net si avut impresia ca te baga lumea prea mult in seama? Asa e, e vina mea, imi pierd putinul timp liber cu asa specimene, decat sa jignesti incearca sa gandesti out of the box, global, nu conteaza doar viata ta jalnica si problemele ei marunte.

    “The fate of animals is of greater importance to me than the fear of appearing ridiculous; it is indissolubly connected with the fate of men.”
    Emile Zola

    RăspundețiȘtergere
  38. Oh Claudia, cand ai sa cresti? Nu it-ai dat seama pana acuma ca pana acuma numai tu ai venit si ai comentat si te-ai dat cu fundul de pamant?

    Viata mea nu este jagnica deloc, iar problemele mele marunte nici nu se compara cu ale tale. Si uite pentru ca nu dispui de educatia necesara si de bunul simt de iti permiti sa te iei de viata mea de care habar n-ai, hai ca iti dau exemplu ce inseamna jalnic:

    Jalnica este persoana care in fiecare zii se otraveste uitandu-se la stiri si clipuri despre animalele cum mor pe tot globul, sa alegi viata unui caine inaintea ta sau a unui copil nevinovat. Jalnic ca plangi viata unui caine, cand tu nici macar nu ai tupeu sa te atingi de un caine cu botnita pusa, dar mai unul turbat al strazii si jalnic sa iti doresti ca un caine care sufera atat de mult sa traiasca mai departe, cand stii bine ca nici un doctor nu il mai poate repara...

    O persoana jalnica ca tine este atat de frustrata ca iubitul ei si-a epuizat stocul de "te iubesc" unei persoane din trecut, trecut care el si-l tine pe un DVD in patru copii. Jalnic este sa intrebi o persoana straina daca vrea sa treaca prin patul tau si a iubitului tau... probabil de frica ca te va parasi, caci in lumea aceasta sunt atatea femei atat mai frumoase, cat si cu mai putine fixuri si probleme. Dar asta nu explica de ce estu tu atat de sigura inca ca el isi cauta fericirea si in patul alteia... o fii o scuza pentru ca asa faci tu defapt?

    Nu ma dau importanta, nici desteapta si nici nu am otravit nici un caine in viata mea.. mai degraba te-ai otravit tu din cauza mea :)

    Eu gandesc foarte out of the box. Nu imi pot imagina un oras dominat de sute de caini periculosi, un focar de infectie, un pericol si pentru om si pentru animal.

    Dupa cum ai observat toate lucrurile pe care tu mi le-ai aruncat aici nu m-au jignit cu absolut nimic, pentru ca eu stiu cine sunt, tu nu. Eu nu ma deschid in fata oricarei persoane, oricat de bine m-as intelege. Ai putea lua exemplu.

    Nu am sa ma laud cu fericirile mele si nici cu oamenii care ma inconjoara. Asta nu te priveste pe tine asa ca te-as sfatui nici tu sa nu te lauzi ca nu starneste interesul si nici invidia cuiva.

    Si daca tot te lauzi cu educatia si bunele tale maniere, ar fii frumos ca sa si demonstrezi ca le ai, caci pana acuma inafara sa te smiorcai si sa imi arunci in fata lucruri care nu are nici o legatura cu ce am spus eu, n-ai facut...

    RăspundețiȘtergere
  39. Mai vi si cu povesti SF acuma, bai tu esti plina de ura, vi cu atac la persoana, ma urasti pe mine ha? cand ai fost la mine in casa, cand am stat la masa, cand m-ai tinut pe mess noaptea intreaga, cand ai vrut sa ma pupi ca erai beata, cand ai vrut bani sa cumperi cadou lu 'mandrul' tau ce te adora dupa cum se vede, doar scrii pe blog cat de fericita esti [noi de aici, ne gandim ca e cam ostentativa fericirea asta si e falsa dar ma doare in cot de tine si de viata ta] deci oricum, pana nu te-am contrazis, am fost oooookkkkk si la fel urasti si alte persoane, dar urasti cu pasiune, ca fata aia saraca, colega model, ce ti-e ciuda ca nu ai fatza de model? ca nu ai, te-am facut in photoshop de dracu m-a luat ca sa pari prezentabila, nu ma freca la cap, vi cu povesti, minciuni si acuze, nu esti tu ultima ma, ultima!! sunt curioasa ce o sa fie de capul tau cand si imbatranesti cretino, si urata si rea si nici nu o sa mai vrea sa te pozeze nimeni, e, atunci sa te vad. Scorpie mincinoasea, ultima ma, ultima javra :))

    RăspundețiȘtergere
  40. De aia te-a pus Ioana in legatura cu mine? Ai avut emotii cand m-ai pozat si daca era pana acolo tu ai vrut sa ma platesti, ca evident, nu pozez pe moca si in acte caritabile.

    Din toata sedinta foto, daca ai facut 3 poze facute de tine sa fii fericita. Tot setup-ul barbatu'tu l-a facut, deci sa stii si tu ca in ziua in care o sa ai habar sa setezi un blitz si un aparat, atunci o sa poti sa te numesti pozara. A face poze nu inseamna numai sa apesi pe declansator si sa editezi pozele. Fotografiile tale sunt comune, chiar dragute, dar comune si avand in vedere ca nu ai modificat mai nimic la structura corporala, nu ai avut cosuri si riduri de bibilit, daca tu chiar spui ca te-ai chinuit ca sa imi editezi mie pozele in photoshop, inseamna ca nivelul tau este nu este prea departe de cel al unui incepator.

    Eu spre deosebire de altii nu am nici o problema cu aspectul fizic personal. Are cine sa ma iubeasca si cine sa ma pozeze - contra cost evident. Ai avut noroc ca ti-a pus Ioana pila, ca sunteti prietene ca altfel nici nu ma uitam in directia ta.

    SF-uri, mincinoasa sau nu, tu stii mai bine. Ce ti-am zis nu era ca sa expun pe net cine esti tu si ca umblii cu cioara vopsita. Cred ca tu stii mai bine. Oricat si orice ai spune oricui.... TU stii cel mai bine. La comportamentul tau chiar te astepti ca sa te mai trateze lumea cu respect, avand in vedere ca pana si acuma vorbesc in limita decentei cu tine.

    Dar nici asta nu era la subiect. Atatea sante ti-am dat ca sa dai un argument la subiect... pana la urma urmei vad ca nu ai. Inteleg ca te deranjeaza opinia mea si ca te frustreaza RAU. Nu sunt singura pe lumea asta si ca sa stii si tu. Exista pareri pro si contra LIVE WITH IT :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Si cu asta am incheiat. Astept comentarii la subiect :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Re la mesajul tau de pe hi5, poate publici, e la subiect, poate nu publici dar pricepi, ar fi si mai bine. Te rog sa nu mai imi scrii alta data, sunt proasta, am tendinta sa iti explic desi experienta imi arata ca nu am cu cine. Am sa iti scriu o data, o singura data, pentru ca tu nu vrei sa intelegi, din orgoliu ca sa nu zici ca ai gresit, ceea ce e mai mult decat GRAV.
    Un caine turbat poate sa existe, sunt si oameni turbati, agresivi, rai. Pentru ei insa se gasesc mereu scuze si inca nu a zis nimeni sa ii omoram pe toti ptr. ca unul e pedofil sau a omorat un alt om.
    Dar, pentru caini, si crede-ma caini ce nu pot fi salvati, bolnavi terminal sau asa, am eutanasiat si noi, dar, asta inseamna o injectie de anestezie si o injectie de eutanasie. Asta costa peste 60 de euro. La aceste cheltuieli se mai adauga.
    s-a facut un calcul cat ar costa eutanasierea dupa normele europene, nu cu electrocutare, bata in cap sau otrava de sobolani [poza, pls look: https://s-hphotos-snc6.fbcdn.net/185814_130566690350090_100001902780222_205341_7435715_n.jpg]
    Cum o echipa de 2 prinzatori si o masina nu poate prinde mai mult de 40 de caini pe zi, e nevoie de cel putin 25 de astfel de echipe. plus echipe de medici veterinari. masini, benzina, salarii. adaposturi mari, ca daca ii prind si ii tin o saptamana si prind nu 1 -2 pe zi, trebuie un adapost mare, dotat cu sali de operatie/eutanasiere.
    Se ignora voit faptul ca eutanasia este extrem de scumpa, foarte greu de pus in practica si cea mai ineficienta metoda. Avand in vedere stabilitatea populatiei, adica ritmul in care se inmultesc, de doua ori pe an mai multi pui de la o singura femela, este clar ca interventia artificiala a omului nu ar face decat sa sporeasca sansele de supravietuire a cainilor care in conditii normale nu reusesc sa supravietuiasca. Adica, daca in acest moment din 10 pui ai unei femele, ajung la varsta adulta numai 2, cat sa inlocuiasca pe cei batrani sau bolnavi care mor, in momentul in care noi vom scoate din teritoriu, sa zicem 3 animale, in vederea eutanasiei sau a adoptiei sau a cazarii in adapost, din puii femelei noastre vor supravietui 5 pui intrucat resursele si teritoriul vor fi capabile sa-i sustina avand in vedere ca sunt mai putini actori in scena.
    sterilizare!! dublata de amenzi la cei prinsi ca abandoneaza caini pe domeniul public, e singura solutie.

    Numai in capitala s-au cheltuit peste 13 milioane de euro pentru a eutanasia cainilor de-al lungul timpului. In jurul maidanezilor s-a creat o industrie de facut bani. Deja recunostem cu totii lucrul asta. Acesta este interesul pentru care se insista pe aceasta metoda( n.b. – eutanasie) care s-a dovedit a fi ineficienta. Vor sa bage banii de injectie in buzunar, si pielea de pe ei o vand in Italia, sa faca posete.

    Scuza-ma ca nu is asa egoista inca sa nu imi pese de sute de mii de suflete, ca gandesc global, protestez, merg, lupt, etc. NU sunt singura, nici macar din cunostiintele noastre comune. Pentru ca tu nu numai ca nu faci nimic dar incerci sa pui o piedica, in ochii mei esti Satana. Cunosc oameni muscati de caini care nu urasc cainii, ei fiind oameni, avand creier, inteleg ca e vb de un animal nu de rea vointa, nu il urasc nici pe cel in cauza darmai pe toti.

    Daca militam sa omoare tiganii de exemplu, atunci sa vi sa zici sa imi fie rusine, pana atunci imi rezerv dreptul sa iti zic eu tie sa iti fie, ca nu iti pasa, ca nu respecti deloc nimic altceva decat propria ta persoana. Nu e Ok. NU e. Ai facut din asta un razboi crezi, gresesti, am foarte rar timp si inca il pierd incercand tot tie sa iti explic ca gresesti? Grav.

    RăspundețiȘtergere
  43. mai e ceva ce am uitat sa iti scriu, da, am scirs asa mult si totusi am uitat, probabil nu stiai dar legislatia in vigoare perminte eutanasierea cainilor bolnavi in faza terminala si a celor extrem de agresivi. Adica, e normal asa, chit ca nu bag mana in foc ca se respecta normele europene sau ca chiar toti erau asa bolnavi incat nu se puteau salva dar trecand peste, de ce crezi tu, ca acum vor sa schimbe legea si sa ii omoare pe toti? Pai, cum iti ziceam in mesajul cel lung, dinainte, sunt interese financiare in joc. Asa ca vreau sa iti tecunosti tie, nu public, fara scuze, nu am eu asa pretentii, tie sa iti recunosti ca ai facut propaganda celor rai, partii criminale. DACA se aproba legea lor, pe banii tai, ai mamei tale, ai mamei mele! ai tuturor celor care platesc taxe, se va face un macel. Oameni care nu iubesc asa mult ca mine animalele, pana si ei nu vor sa fie partasi la asa ceva, si sunt furiosi! Strainii prostesteaza si ei pe la consulatul si ambasada romaniei, se fac proteste peste tot. Nu te incapatana pana in ultima clipa sa zici, tu ai dreptate ca asa ai zis, semneaza pe fnpa.ro/petitie fara sa spui nimanui daca nu vrei, fa lucrul corect, nu e dreptul lor sau al nimanui sa omoare sute de mii de suflete. Tu intelegi ca astfel de chestii barbare sunt inca o palma pentru imaginea noastra in lume, romani... tigani, hoti si acum criminali. Vai de mine.

    RăspundețiȘtergere
  44. scuzati-ma ca sunt mai dura dar eu una i-as extermina pe astia care urasc animalele si care arunca mereu vina pe ele , sunt niste criminali ordinari si niste psihopati ca numai un om dereglat mintal poate purta atata ura pe un animal care e lipsit de aparare . Iar cine s-a nimerit sa fie muscat de caine , a fost muscat pentru ca bietul animal se apara din instinc pentru ca a avut o experienta in care omul l-a lovit sau maltratat , asa ca toata problema asta tot de la oameni vine si apoi inmultirea animalelor pe strada tot din vina oamenilor este pentru ca isi lasa animalele din curte pe strazi sa se imperecheze . Pay astia ar trebui AMENDATI , daca nu isi tin animalele in curte sau nu le sterilizeaza ! Sa se faca dracului ceva o data in tara asta plina numai de hoti criminali ca eu una m-am saturat la cata mizerie de caractere am intalnit pana acum . Pay eu una mi-as da si viata pentru cei 6 caini ai mei , pentru ca 4 din ei mi-au salvat viata , poate ca daca nu erau ei acum nu mai vorbeam aici , insa un om chiar daca il ajuti tot iti da in cap in nici un caz nu te-ar salva . Asa ca pentru mine mai javra este omul decat un animal , bineinteles ca nu generalizez in privinta oamenilor pentru ca mai sunt cativa care sunt si oameni , dar din pacate prea putini . Cititi aceasta poveste si o sa intelegeti multe , eventual puteti sa o da-ti mai departe http://povesteameareala.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  45. se fac manevre din nou http://www.crimetime.ro/eveniment/o-femeie-sfasiat
    a-de-o-haita-de-caini-a-murit-in-chinuri-groaznice.html
    Uitati-va un pic cum e "fabricata" stirea si mai ales cum e "prezentata": incepe cu imaginea unui caine fioros care persista pe ecran(subliminar message,btw) in timp ce Esca ,melodramatic anunta cum femeia "sfartecata" de caini moare dupa ce se taraste 1 km( cum au determinat asta, cand mai jos afirma ca "Probabil acolo a incoltit-o haita"..dar nu stie nimeni nimic, nici macar DACA a fost atacata de caini!!!),iar din cauza hemoragiei " tot imobilul era plin de sange"( o persoana "sfartecata" nu are putere sa se tarasca 1 km si nicidecum nu este in stare sa manjeasca un imobil cu sange!!).Iar cireasa de pe tort e lipsa totala de dovezi , DECLARATA in direct: "Oamenii locului cred ca maidanezii" ( oare cu cati oameni ai locului au vorbit??) ,in timp ce insusi PRIMARUL afirma ca e ABSURD :"Primarul din Pitesti spune insa ca acuzatiile celor din Albota sunt absurde. Municipiul are un serviciu de ecarisaj, iar cainii vagabonzi din oras sunt mereu stransi si dusi intr-un adapost. Nici vorba sa fie abandonati in comunele din jur."!!!! Astia din presa au ordine clare: se discrediteaza orice persoana influenta care are ar putea interveni, se "fabrica" stiri gen "orasul invadat de maidanezi", "femeie omorata de maidanezi"chiar daca e fals, focare de turbare, si cate alte aberatii mai pot scorni, menite sa creeze panica, frica si dorinta de razbunare pe animale , pt ca in momentul cand vor anunta oficial OUG sa apara drept "eroi" in ochii celor carora le-au spalat creierul ....
    AZI O FEMEIE DIN RESITA A FOST SALVATA DE NISTE CAINI MAIDANEZI DIN GURA UNUI PITBULL CARE SCAPASE DIN LESA DESPRE ASTA DE CE NU SE FACE VILVA IN PRESA?????DACA NU ERAU ACEI CATEI FEMEIA AR FI MURIT !

    RăspundețiȘtergere
  46. Klaudia felicitari. Trebuia mai devreme sa iti expun inca odata problema din blog ca sa intelegi. Intradevar este la subiect si din ce am citit si ai inteles care este problema si chiar ai si fost de acord cu ceea ce am scris eu.

    Eu nu am scris niciodata ca vreau ca toti cainii strazii sa moara doar pentru ca sunt de acord cu eutanasierea. Am avut si eu in grija caini de pe strada. Leona care statea sub caroseria unei masini si Linda care statea in curtea blocului, care a facut si pui si care au fost dati spre adoptie si nu inecati cum fac majoritatea. Si de racolat caini de pe strada, am avut 9 - o adevarata catelarie, de la cel mai mic la cel mai mare. Deci stiu foarte bine ce inseamna sa ai grija de un caine, mai ales care a trait in strada si a fost batut si traumatizat.

    Oamenii intr-adevar sunt rai, dar hai sa nu generalizam. Spre cati oameni de pe strada poti sa arati cu degetul si sa spui ca este un om rau sau un criminal? Asta este problema cand gandesti global. Incearca sa gandesti local. Nu poti salva cainii din china care sunt mancati ca specialitate a casei, in schimb ai putea sa te ocupi de problemele din orasul in care stai sau imprejurimi, daca tot vrei sa faci ceva. Cainii din alte tari nu ai cum sa ii ajuti, dar cu siguranta sunt persoane si acolo care vor sa le sara in ajutor. Ca le plangi de mila nu te ajuta nici pe tine si nici pe altcineva si tu stii asta.

    Oamenii care se omoara intre ei, este o alta poveste. Voi scrie odata o postare si despre lucrul acesta, in care poti sa iti dai cu parerea daca vrei....

    Cat despre oamenii care nu respecta normele europene este pentru ca traim intr-o tara in care fondurile nu prea vin. Pentru ca eutanasierea nu prea este aprobata, multi oameni isi gasesc alte metode de a "eutanasia" si mi se pare crund. Asa este, eutanasierea costa 60 de euro in cabinete. O cunostinta a fost nevoita sa isi eutanasieze cainele pentru ca era prea batran si daca statea in picioare i se rupeau oasele. Eu stau si ma gandesc, daca eutanasierea ar fii aprobata, ar veni fonduri. Nimeni nu o sa vina sa te traga de maneca ca sa ii dai bani ca sa eutanasieze un caine bolnav racolat de pe strada si nimeni nu va face donatii pentru asa ceva. Cel putin asa vad eu problema.

    Pacat ca ti-a luat atata vreme pana vezi cat de cat care era defapt ideea. Nu trebuie sa fii de acord cu mine, dar daca ai o alta opinie, esti libera sa ti-l expui. Si ca sa vezi ca eu nu am sa amenint niciodata o persoana ca o astept dupa colt, doar pentru ca are o opinie diferita. Asa cum a facut prietena ta Georgia Draghici. Si ultima chestie pe care o am sa o spun la acest subiect, ea nu este deloc departe de cei care fac rau animalelor. Eu nu am ranit un animal in viata mea, ea este dispusa sa ma "astepte" pentru ca am o opinie diferita. Si o astept... sunt curioasa ce imi va face...



    @Lucia-Laura: sunt foarte multi oameni care urasc in general, dar asta nu inseamna ca isi si arata ura sau o aplica pe un animal sau chiar alt om. Si o persoana care chiar doreste moartea cuiva, fie ca e animal sau om, chiar si daca o spune in gura mare, asta nu inseamna ca o va si face. Ce-i drept multi fac lucrul acesta si cine este prins ca a ucis o fiinta cu bestialitate primeste o amenda usturatoare sau chiar risca pedeapsa cu inchisoarea.

    Si iti spun si tie cum i-am spus Claudiei: uite-te in jur, pe strada si arata cu degetul cati oameni poti sa ii acuzi ca sunt criminali psihopati.

    Iti inteleg punctul de vedere, dar incearca nu fii la fel ca cei de care tu pomenesti. Asta este problema multor oameni, exista pro so contra, intotdeauna doua tabere, dar amandoua tabere sunt la fel. Amandoua au o minte criminala si sunt rai. Singura diferenta este ca una este pro viata cainilor vagabonzi, cealalalta anti. Lumea se invarte in cercuri si nu se ajunge niciunde. Nu poti sa acuzi o persoana pentru ca nu suporta un animal. Nu stii daca a trecut printr-o trauma, daca a fost bolnav din cauza unui caine sau probabil asa este educatia pe care a primit-o.

    RăspundețiȘtergere
  47. "Pacat ca ti-a luat atata vreme pana vezi cat de cat care era defapt ideea"? Nu, eu asta am spus de la inceput, din ziua cand ai comentat la poza aia pe facebook in care era un catel pe moarte, care privea cu ochi tristi ca nu voia sa moara, un catel omorat de un criminal, ilegal, nici nu era in discutie legea aia atunci, eu am spus mereu exact acelasi lucru, poate nu l-am spus coerent, dar asta am spus, sunt exagerata pentru ca multi pur si simplu nu le pasa, din egoism, din indiferenta, poate au un fel de a fi mai rece sau poate sunt doar prosti, in vreme ce o mana de oameni isi dau si sufletul, ca inteleg situatia si cei ce nu o inteleg, ca nu pot sau nu vor, isi bat joc. Adica nu ma respecta nici pe mine ca om, ce sa mai zic pe animal ca o forma de viata, si mi-e atat de sila de nu ai idee de aceasta situatie.

    S-a pus atunci problema, "alege, esti pro oameni sau pro animale" am zis, nu as alege niciodata oamenii, nu oamenii astia, problema nu e in alb sau negru, exista si zona gri, dar mi-a ajuns pana peste ochi oriunde ma intorc numai nepasare sau rautate, chestia e ca parerile astea contrare nu sunt despre ce echipa de fotbal e mai buna sau stiu eu ce, e in joc viata unor fiinte

    RăspundețiȘtergere
  48. Inseamna ca nu ai inteles bine. Am si subliniat, cainii nu merita sa fie omorati cu bestialitate, iar in cazul eutanasierii sa se procedeze curat, anesteziat si fara dureri. Si nici nu a zis nimeni ca alegi in care tabara sa fii pro animal sau pro om. Trebuie sa existe un balans si sa stii ca nu intotdeauna omul a facut ceva unui caine de a fost asaltat. Pur si simplu cainele la un moment dat devine teritorial si ataca aparandu-si teritoriul, sau de foame... un caine poate avea 100 de motive ca sa atace si nu numai daca a fost lovit, mai ales daca toata viata lui a trait pe strada si nu a fost nimeni ca sa il dreseze. Trebuie sa fii constienta si de treaba aceasta. Cainele trebuie dresat si invatat ca sa nu sara la fiecare om care trece pe strada sau la masini. Pentru binele tuturor, al animalului mai ales...

    RăspundețiȘtergere
  49. Copilul meu acum este in spital cu mana rupta si capul spart pentru ca o haita de caini au fugit dupa el cand era in drum spre casa de la joaca. Era pe bicicleta si a cazut dand intr-o groapa. Oamenii din jur au vazut cele intamplate si au gonit potaile! Erau toti sterilizati si tot au pus in pericol viata unui copil. Are numai 12 ani si sta in spital din cauza maidanezilor! Aceste focare infectie ar trebui exterminate!

    RăspundețiȘtergere
  50. Imi pare rau sa aud asta.... dar am vazut de multe ori haitele de caini fugind dupa biciclisti si sarind in fata masinilor si erau toti capsati in urechi... In fine, de ce crezi ca oamenii mai nou merg pe strada cu spray-ul paralizant in geanta?

    RăspundețiȘtergere