10 mai 2012

Facebook

Lucrul care imi place la facebook este faptul ca iti gasesti toti prietenii acolo; de la colegi de generala, la familie, prieteni cu care nu te-ai mai vazut de cativa ani, dar in ultima perioada pe orice grup, pagina de like sau profile personale exista dispute, scandaluri si spamuri...

Imi place facebook-ul pentru ca e o metoda excelenta de pierdere a timpului mai ales in zilele de joi si vineri cand la mine in birou este liniste si pace, dar din nefericire acest site a fost poluat de tot felul de cretini care m-au indemnat sa scriu pe profil la 'about me' asta. Ca sa fie pe intelesul tuturor:
I am not interested in dating, "friendships" or anything of that kind. I am not interested in your gods, dogs, giving likes for shitty contests, or joining causes.
Don't add me just for having me in your friend list. You can always subscribe to my public updates without sending a friend request.
Leave a private message, if you have something important to say. But if you want just to make a monologue about human morals or shit like that, you should go bore somebody else....
Facebook-ul dintr-o platforma de socializare a ajuns o metoda mai usoara de manipulare, protest si mila. Cand toata lumea s-a plans ca au inceput pitzipoancele si cocalarii sa migreze de pe hi5 pe Facebook ati crezut ca nu se poate mai rau, iata ca se poate.

Nivelul de prostie in Romania este foarte mare, unii chiar au impresia ca vor salva un copil daca vor da like sau share la o poza [posibil luata de pe internet]. Nu sunt capabili sa inteleaga faptul ca FACEBOOK NU FACE ACTE DE CARITATE! Toata treaba cu share-urile sunt defapt o metoda de a cersi atentie prin mila. Parerea mea. Si unii sunt atat de prosti incat chiar cred ca tot ce zboara se mananca!

Daca fiecare like sau share pe care il da cineva pe facebook ar fi un dolar [chiar si 50 de centi], probabil ca Mark Zuckerber ar fi urmatorul Scrooge McDuck.

In lista de prieteni trebuie neaparat sa fie unu care posteaza poze cu copii pe moarte, caini morti si global warming in speranta ca probabil va sensibiliza pe cineva si isi va da seama de rautatile si crimele care se intampla in lumea asta, dar oamenii sunt deja imuni la fanatismele acestea si nu vor sa isi piarda timpul cu asa ceva...

Si ca ziceam de fanatisme, protestantii s-au mutat din strazi pe facebook facand cauze si evenimente, mesaje la 1001 prieteni, pana si mesaje de la persoane care nici macar nu ii ai in lista de prieteni si daca ii bagi in mortii mamii lor ca te deranjeaza cu principiile lor moraliste de kkt tot tu esti ala rau. Solutia lor? Fac petitii si miscari pe facebook, aduna cati mai multi oagari la fel ca ei ca sa dea report si block in speranta ca ii va inchide contul respectivului nesimtit care nu a fost interesat, de parca nu poate sa isi faca alt cont :)

Ma dispera astia care au impresia ca vor ajunge undeva daca te spameaza sau iti dau block si/sau report. Probabil ca spera ca sa iti strice recolta din FarmVille sau cine stie ce alt joc de kkt mai joaca lumea pe fb.

Ce urasc eu cel mai mult aici sunt jocurile si evenimentele. Mai nou imi apar in notificari si faptul ca un prieten posteaza ceva pe un eveniment, chit ca am dat sau nu decline [attendul e mai rar] si sa nu uit sa mentionez grupurile enervante in care oricine te baga oricine asa pur si simplu fara macar sa iti dai OK-ul.

Sa nu uitam is vesnicele don'soare care se baga in tot felul de concursuri pe baza de like si te fute la icre toaaata ziua ca sa ii dai un like si daca ii dai, va veni si data viitoare, la urmatorul concurs de kkt in care se baga.

Din cate imi aduc aminte, anul trecut s-a tinut un concurs pe facebook de la Cesarom, evident pe baza de like-uri, unde au fost extraordinar de multi care au participat cu fotografii extraordinare si in schimb a castigat o individa cu o poza cat se poate de mediocra. Gagica nu avea nici o treaba cu fotografia si a castigat marele premiu, un D90. De ce? Pentru ca o avut 5000 de "prieteni" care o umfla de like-uri si commenturi.

Treaba asta cu concursurile de like-uri e o tampenie, pentru ca multi dau like pentru ca le-ai cerut, nu neaparat ca i-a placut. Si daca tot e concurs cu fotografii, de ce sa nu se mearga pe merite?

In alta ordine de idei, trecand peste disperatii de like-uri multi folosesc facebook-ul ca o metoda de manipulare in masa decat o forma de socializare, probabil pentru ca pentru unii se simt obligati sa isi impuna principiile lor fanatice care le considera moral corecte din punctul lor de vedere decat sa socializeze.... oh well...

                        (̊ − ̊ )          Nothing to do here! 
                        >_>] ミ 
                        < <

6 comentarii:

  1. Asta cu protestele pe facebook in loc sa le faci pe strada e "first world protesting", sintem atit de lenesi, incit nu am iesi pe strada ca sa ne aparam drepturile sau sa schimbam societatea sau ce altceva mai faceau ceri care au facut lumea mai buna, stam acasa in fotoliu, dam like si sintem multumiti ca ne-am indeplinit "datoria civica". Nu e de mirare ca guvernele si corporatiile ne baga tot felul de rahaturi pe git.

    Eu unul nu intru in concursuri bazate pe like pentru ca stiu la ce sa ma astept... in fond nu e altceva decit votul publicului la Eurovision, unde tot asa, nu conteaza calitatea ci numarul... cum sint fazele alea penibile: comunitatea romaneasca din Spania sa voteze melodia romaneasca, sa arate ca sint patrioti. Rahat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept campania electorala sa se tina pe net =))
      Asta ar fi ceva :-j

      Ștergere
    2. unele partide chiar isi fac campanie electorala puternica pe internet, de ex. cei de la PNL sint printre cei mai activi. sau iti amintesti de Remus Cernea de la alegerile trecute? pina in faza finala cu televiziuni & shit (ultimele 2 saptamini), mai mult pe internet s-a bazat.
      dar pe internet nu se pot adresa decit tinerilor, celor care il folosesc. masa de votanti vine tot de la mama Leana de la tara, care nu se prea uita decit la TVR1.

      Ștergere
    3. Da stiu, doar am participat ca activist in campanie :)

      Ștergere
    4. Nu cred ca ma bag anu asta....

      Ștergere