29 ianuarie 2013

Here we go again...

Iar a inceput scandalul interminabil despre caini. Doar ca de data asta nu este vorba despre maidanezi, ci despre taxa cainilor impusa de catre primarul Timisoarei. Daca stapanul nu isi sterilizeaza cainele, va trebui sa plateasca o taxa anuala.
Proprietarii de caini din Timisoara vor plati impozit intre 50 si 100 de lei pentru fiecare patruped, in cazul in care nu isi sterilizeaza animalele.
Potrivit Digi 24, Primaria a luat aceasta masura pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Statisticile arata ca in Timisoara exista 8.000 de caini comunitari si peste 10.000 de patrupezi cu stapan oficial. 
Noua taxa impusa timisorenilor va fi discutata in urmatoarea sedinta a Consiliului Local. Edilii orasului urmeaza sa stabileasca si valoarea exacta a impozitului. 
Si desigur sunt unii care aplauda initiativa, altii care huiduie. Se putea sa nu se faca propaganda pe facebook? Normal ca nu!

Mi-am permis sa postez posterul care face valuri pe internet, de parca ar rezolva ceva cu propaganda pe internet, petitiile si protestele.

Se considera un lux a avea un caine in casa? Da este! Orice animal reprezinta o responsabilitate, o responsabilitate care multi nu si-o asuma! Animalul trebuie castrat, vaccinat periodic si ingrijit! De ce sa nu se faca o taxa pentru caine? Nu este deloc o aberatie! Vreti aberatie?? Faptul ca biserica nu plateste impozit si finantarea cultelor ar trebui sa se realizeze prin donatiile voluntare ale enoriasilor, nu prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat.

A mai venit unu cu ideea de a impozita darul de nunta, care aia intr-adevar este o aberatie. Dar sa nu trecem de subiect, este o idee foarte buna. In alte tari se platesc taxe si impozite, de ce ar fi Romania scutita?

Intr-un fel inteleg revolta oamenilor avand in vedere ca statul numai stie cum sa rada bani de pe noi, dar inafara faptului ca trebuie sa platesti o taxa anuala pentru ca ti-e lene sa iti duci cainele la castrat, care e problema? Eu sunt de parere ca doar cainii pedigree ar trebui sa nu fie castrati. Acelasi lucru l-as spune si despre pisici, doar ca pisica in calduri face foarte urat in momentul in care intra in calduri, iar motanul incepe sa isi marcheze teritoriul. In concluzie este o necesitate ca detinator de pisici sa le castrezi, dar din pacate la caini nu se aplica aceeasi teorie.

Sunt multi care considera nu considera o necesitate sterilizarea cainelui propriu, pentru ca nu se gandesc ca animalul poate intra in contact cu un alt caine si nu se poate inmulti, pentru ca de obicei omul este preocupat cu alte activitati, decat sa aiba grija de animalul de companie. Ce se intampla cu potaile? Majoritatea ajung sa traiasca in canale, santuri sau cel mai rau caz printre blocuri unde sunt expusi pericolelor. Si sa zicem ca acele potai sunt sterilizate conform "normelor" pentru ca este imoral sa eutanasiezi, asa ca oamenii le ofera acelor caini sansa la viata, asta in cazul in care nu mor de frig la -15 de grade. Suna crunt, dar asta este adevarul. Iar oamenii ar trebui sa isi asume responsabilitatea. Esti detinator de animale? Sterilizare si vaccinare periodica obligatorie! Asa ar trebui sa fie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu