20 octombrie 2009

Cam asa sta treaba cu persoanele open minded

Hai sa schimbam subiectul. Gata cu oamenii cu nevoi speciale; de data asta vreau sa va zic cate ceva despre persoanele open minded[in limba romana pentru dobitoci: deschis la minte]. Am impresia ca unii oameni nu inteleg exact cum este o persoana open minded si isi fac idei si impresii gresite.

O persoana open minded este o persoana deschisa, care este dispusa sa discute despre orice incepand de la cea mai banala chestie, pana la aberatii de tot felu. Nu ii genul care sa stea intr-un colt sa se uite in jur si sa astepte sa fie bagata in seama. Este directa si nu se supara din orice, nu se blocheaza la cuvinte cheie cum ar fi: droguri, orgii, alcool etc, spune direct in fata daca are ceva de spus si asa mai departe. Defapt stiti si voi cum sunt; ceea ce marea majoritate habar n-au ii cum NU sunt persoanele open minded!

A fi open minded nu inseamna ca esti dispus sa te arunci in prapastie legat la ochi. Ala care o face este un cretin teribilist care habar nu are de consecinte. Niste tarani domnle...

O femeie open minded nu este o curva. Doar pentru ca poti discuta orice cu acea persoana nu inseamna ca ii de acord sa o futi in toate gaurile posibile de ii sar toate capacele. Si doar pentru ca o femeie este open minded nu inseamna ca nu are inhibitii. Doar pentru ca nu se observa, nu inseamna ca nu sunt acolo.

Si un barbat open minded nu este neaparat printul din povesti sau prietenul tau cel mai bun. Doar pentru ca ai avut o discutie fantastica cu persoana respectiva nu inseamna ca acea persoana este si ok. De exemplu am intalnit un tip cu care am putut sa discut despre foarte multe lucruri, nu ma judeca, nu dadea cu parul – de nota 10. Dar ca partener intr-o relatie e dezastru. Cel putin eu nu am putut sa suport gesturi si dorinta lui sufocanta de a-mi ajunge intre picioare si nici el nu a putut sa imi suporte nevoia mea de a-l tine de mana si a-l saruta in public. La capitoul asta nicicare din noi nu a facut un compromis si am lasat-o balta, dar am ramas prieteni.

Orice persoana are liberul albitru de a-si alege prietenii si nu toti oamenii open minded ar vrea sa isi piarda timpul cu tine. Oricat de ok ai fi, tu nu ai cum sa ii demonstrezi si sa ii castigi prietenia, pentru ca pur si simplu persoana respectiva poate sa nu fie interesata.

Am invatat ca prima impresie chiar nu conteaza, pentru ca oamenii stiu foarte bine sa se prefaca; o femeie te minte cu lacrimile in ochi si un barbat prefera sa isi incalce omenia cu tine decat sa iti zica in fata ceea ce simte cu adevarat. In 70% din cazuri asa este. Eu nu am intalnit niciodata o persoana care sa imi zica sincer in fata parerea despre mine, ca nu vor sa ma vada azi, ca sa ma duc dracului si asa mai departe. Eu nu sunt o persoana sufocanta deci nu duc pe nimeni la disperare sa il fortez sa imi zica vreo doua de sfinti. Dar as aprecia daca cineva mi-ar zice in fata o parere sincera. Si daca credeti ca am un blog de kkt lasa-ti un comment si ziceti-mi si mie de ce [nu ma supar]

Foarte multi ar zice ca ar prefera sa li se spuna in fata daca are cineva ceva de spus, dar adevarul doare prea tare si pentru unii este insuportabil. Unii se enerveaza, altii se sinucid, rup prietenii si apoi apar barfe si gesturi. Unii chiar prefera sa fie mintiti decat sa li se zica in fata si e de-a dreptul trist, dar fiecare cu treaba lui....

Sunt multe de spus, dar poate ati prins cat de cat ideea....

3 comentarii:

  1. asa ziceti toate! preferati sinceritatea, si cand pana la urma cineva va zice fara nici o subiectivitate ce are pe suflet in cel mai scurt, clar si obiectiv mod cu putinta, ziceti ca mananca cacat(scuze de cacofonie, in contextul asta cred ca se accepta)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai sa stii ca eu una nu suport sa mi se sufle pene in cur [pardon my frentch] si nu m-am suparat cand a venit un prieten si mi-a zis ca sunt "an evil bitch from hell" atata timp cat mi-a dat si argumente :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-am adus aminte de o faza de la primul "Big brother" romanesc. Era acolo o tipa, se numea Isabela si sustinea mereu ca ei ii place sa i se spuna in fata orice despre ea...La un moment dat unul chiar a luat-o in serios si...ia spus. Pe moment tipa a bravat, chiar la laudat pe X ca a avut curajul. Dar, intr-o alta discutie - intre timp, tipul parasise show-ul - la facut pe ala praf, binenteles, legandu-se de ce i-a spus el atunci.
    Concluzia : uneori chestia cu "Spune deschis ce crezi despre mine" ascunde o mare ipocrizie. Vrem sa stim crudul adevar, dar, ni se pune pata pe ala care face acest lucru (chiar daca are si argumente).
    Daca tu, Andreea reusesti sa accepti, cu detasare si seninatate parerea sincera a celor jurul tau, atunci "Jos palaria" in fata ta !

    RăspundețiȘtergere