21 octombrie 2009

Oboseala nu e o scuza

Ok, ok, stiu, am zis ca nu o sa mai vorbesc despre discutiile mele interesante pe mess si sincer nu am de gand, dar trebuie sa va arat ceva:

Eu: da, tu nu o ai cu romana, ey?
The Dude: acum nu pria
Eu: de ce?
Eu: nu esti roman?
The Dude: ca sint obositttttttttttttttttttttt
Eu: nu e o scuza
The Dude: ba da
Eu: ba nu...
Eu: si data trecuta ce scuza ai avut?
The Dude: pai nu mai stiu
The Dude: si sa descurcat bine tipu
The Dude: la tinut
The Dude: ?
[da, da repede a schimbat subiectul]

Uite care e chestia; poti sa dai vina pe oboseala cand te futi, poti sa dai vina pe oboseala ca adormi la lucru, ca te balbai, dar nu ca nu stii sa scrii! Las-o drac de treaba trei zile vorbite pe mess si nem spiking romeinian coriectli. Hai ca dupa faza asta s-a straduit sa scrie cat de cat corect [respect!], cel putin mi-a luat mai putin timp sa inteleg ce mama dracu vroia sa zica.

Daca esti obosit, baga cornu in perna si dormi drac, nu sta pe mess si te fa de cacao! Si oboseala nu este un factor de prostie, daca esti obosit nu intra creierul in stand by, pur si simplu trebuie sa te odihnesti, deci oboseala nu este un motiv de a fi prost. Poate ca alcoolul sau drogurile, dar pana si alea, daca bagi in tine ca PROSTU devii si mai prost decat esti... parerea mea.

Nu suport oamenii care habar n-au sa lege doua cuvinte una de alta si iara ce nu suport sunt noua generatie care in loc sa scrie „te iubesc” cum ar trebui sa scrie, ei mananca literele de parca is muritori de foame de exemplu „besk” <-- wtf? Besk este varianta trendy de la te iubesc? Chiar faceti rezerva la pasta de pix? Si ce iara nu inteleg, este moda aceea de a inlocui literele cu numere si alte semne; un exemplu: c3 f@c!? [aka ce faci?] Care e faza? De ce nu se poate scrie cum toata lumea a invatat la scoala? Chiar asa yesturday ii limba romana?

Vad ca ii la moda sa fii retardat.... Totusi prefer sa ma abtin de la diferite comentarii.

In fine hai sa va arat ce am gasit bun pe net --> Check this out

2 comentarii:

  1. Mmmda, fenomenul este deja la nivel national si daca studiezi mai aprofundat ai sa vezi ca se extinde global, dar efectele se simt mai mult in spatiul internetului.Nu sunt de acord cu refuzul tau fata de oboseala.A tasta nu este tot una cu a scrie, exemplu: daca te las sa tastezi 1 an la un tip de tastatura care dupa aceea o schimbam cu un model in care tastele sunt usor rearanjate, vei tasta cu multe greseli, insa daca te las sa scrii cu un pix 1 an si apoi iti dau un stilou nu se vor semnala schimbari in gramatica ta.Deci tastatul nu este echivalent cu scrisul,si oboseala poate fi un factor influentabil.Cat despre gradul de stupizenie semnalat in ultimi ani, atat in scris cat si in vorbirea oamenilor, de vina sunt factori precum falsa convingere ca noi toti suntem evoluati,faptul ca nu mai citim influenteaza foarte mult si scrisul,plus ca se doreste de mult o omogenizare a comunicari la nivel de specie.De 20 de ani de cand avem libertatea de a alege fara frica,noi ca popor am ales sa traim visul american,mass-media ne-a oferit tot ce ne trebuia pt. asta iar piata ne-a oferit produsele necesare...e normal ca acum sa semnalam falsitatea alegerilor si indiferentei noastre ca popor...comparativ cu altii, noi, nu provenim dintr-un neam preocupat cu cultura (avem ceva genii si artisti, dar nu i-am apreciat destul nici in viata nici dupa)

    RăspundețiȘtergere
  2. In legatura cu tastatura si eu am avut probleme, dar daca chiar ai probleme nu spui ca esti obosit si ca de aia ai greseli de ortografie, putea sa spuna ca tastatura este noua...
    Probabil ca am eu o problema cu oamenii care pocesc limba romana, dar nu e vorba doar de asta, mai e vorba si de un tupeu nesimtit. Citeste mai jos postarea Error 404 Not Found. Sa vezi acolo despre ce tupeu vorbesc. Si sincer nu poti fi obosit de fiecare data cand porti o discutie cu cineva. Dupa cum am zis, daca esti obosit dormi drac! :)

    RăspundețiȘtergere