30 martie 2010

Something about Food!

Din cand in cand mai belesc si eu ochii pe youtube sau pe 220. In ultima vreme am gasit numa lucruri interesante. Vreau sa va arat ceva destul de trist:


Cu totii suntem constienti ca bagam in noi e-uri si chimicale la greu, dar ca un copil sa nu stie cum arata o rosie... e chiar trist. Legumele si fructele nu mai sunt ce erau inainte. Oare ce gust avea rosia acum 10 ani? Nici nu se compara cu cele din ziua de azi care pe langa ca sunt tari, mai au si un gust de carton.

Oamenii sunt prea comozi, prefera sa cumpere o punga de legume congelate decat sa isi miste fundu pana in piata sa aleaga cateva legume sa le curete si sa le prepare. Intr-adevar time means money, dar cu banii aia ce faci? Iti cumperi suplimente nutritive pentru ca mancarea pe care o mananci nu contine minimul necesar de vitamine? Altora nici nu le pasa si se trezesc brusc ca sunt bolnavi sau au cancer.

Multi se tresesc ca au cancer datorita faptului ca le lipseste vitamina PP din corp. Pentru ce? Ca oamenii sunt prea grabiti ca sa manance sanatos?

Sigur stiti ca laptele contine calciu si ajuta la oase, dar stiati ca fara ajutorul vitaminei K calciul nu poate ajunge in oase? Aceasta vitamina se gaseste in oua, care si alea sunt vai de mama lor. Gaini care stau in cusca si au loc doar sa se invarta, hranite cu tot felu de ingrasaminte, le forteaza sa faca oua si sa se ingrase. Nimic nu e natural. Cand a fost ultima oara cand ati mancat o supa de gaina sanatoasa? Si nu ma refer la niste teietei fierti in apa cu vegeta....

Nu fumatul te omoara, nu bautura si nici poluatia de afara, ci alimentatia proasta pe care o avem, pe langa asta stresul si mediul nesanatos in care traim. Daca s-ar trezi cineva sa faca ceva impotriva asta, inafara MLM-urilor care vand suplimente nutritive la preturi astronomice sau caramizi bioenergetice [care sunt pe baza de placebo]. Toata lumea nu face nimic pentru ca se bazeaza pe ONG-uri ca vor face ei, nu? Ei se ocupa cu sanatatea mediului inconjurator cat pot... dar pentru sanatatea fiecaruia? Ca se pare ca nimanui nu ii pasa de sanatatea proprie. Hai sa injectam legumele si sa gazam fructele, hai sa cumparam mancare la doza pentru ca e mai ieftin.

Chiar ar fi o idee ca sa existe un loc in care toate legumele sa creasca natural, fara ingrasaminte, fara chimicale care sa forteze planta sa se dezvolte. Pamantul sa fie tratat cu gunoi [aka cow pie pentru cei care nu stiu] nu cu tot felu de chimicale.... sa fie totul cum faceau bunicii pe vremuri in gospodariile lor. Dar cred ca doar hipiotii care se ascund undeva in natura fac chestia asta. In rest cumparam suplimente nutritive si asteptam ca sa se inventeze mancarea de astronauti.

Primele trei mari placeri ale vetii, pe langa sex si dormit este mancatul. Eu nu imi pot imagina o viata in care mananci numa boabe, doar esti ceea ce mananci, nu?

Un comentariu:

  1. Cind eram mic ai mei aveau o gradina de legume, in care printre altele aveau si rosii... pe atunci eu o uram, pentru ca trebuia sa aajut si eu la munca in gradina iar asta imi lua din timpul de joaca - eu am fost mereu mai citadin, nu am avut placerea de a munci pamintul. Dar pot spune ceva cu certitudine: NICIODATA nu am mincat rosii care sa fie mai bune decit alea, aveau GUST, nu cum sint chestiile de la supermarket, care parca-s facute din hirtie.

    Si cu toate astea, nu sint un individ care maninca prea santos (da, fara coca-cola, fara salam din MDM si altele asemenea). De ce? Cred ca pentru ca nu prea imi pasa... daca maninc prost si mor devreme din cauza asta nu o sa fie nici o paguba, asa ca aleg calea cea mai usiara pe moment.

    PS: acum sint in Bruxelles de citeva zile si ma doare stomacul in continuu de la mincarea sanatoasa pe care ne-o dau astia la prinz in fiecare zi...

    RăspundețiȘtergere