19 ianuarie 2015

Pozne

As dori sa discut despre o "problema" cu care multi fotografi se intalnesc. E ok sa vi cu o idee de acasa, dar trebuie sa ai grija ca poate nu se muleaza dupa oricine, deci daca ai o anumita tinuta, un anumit machiaj sau o idee in cap, macar sa fi sigur ca acea idee se si potriveste cu persoana care iti sta in fata obiectivului.

Am observat cum foarte multi incearca sa reproduca imagini high end fashion si glamour. Intr-adevar sunt frumoase, facute in studio, dar putin lipsite de imaginatie. Acolo defapt stilistii si make-up artistii sunt cei care isi expun ideile. Sunt putin satula de poze cu diverse accesorii in spatele unui perete alb, negru sau gri. Ce pot sa spun.. sunt hater :))

Eu nu stiu niciodata ce sa le spun persoanelor cu care urmeaza sa lucrez ca fotograf, pentru ca eu degeaba am idei pe care nu consider ca se potrivesc cu ei. E mai bine sa te mulezi dupa persoana si sa scoti ce e mai frumos decat sa te trezesti ca nu ai facut treaba prea buna si te faci de cacao. Este munca de echipa si de imaginatie.

Tind sa cred ca odata ce inaintez in experienta ca si fotograf, incep sa renunt din ce in ce mai mult la fashion si glamour. Deja nu ma mai pasioneaza sa am un aparat profesionist sau cine stie ce studio foto. Nu mai caut perfectiune, ci concepte pe care sa le fac in liniste si sa nu ma inghesui langa alti 2-3 fotografi... Intr-un fel urasc workshopurile. E atat de nasol sa te inghesui sa prinzi un cadru bun, dar are si asta magia ei...

Daca ai o idee sau un concept bun, poti sa faci fotografii si cu telefonul ca vor fi apreciate si pana la urma urmei, voi pozari de glamour si feshan, faceti poze ca sa impresionati alti fotografi sau faceti pentru sufletelul vostru?

Foarte rar mai intalnesc fotografii fashion de genul Burda sau Vogue. Cat de simple si de naturale par, fara kitsch si supra saturari, fara machiaje doodle sau haine care defapt sunt acolo cat sa iti ascunda partile genitale. Prea putini domn'le, prea putini...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu