26 ianuarie 2015

Razboiul fat vs skinny continua

Dupa scoll-uri interminabile pe Facebook, am dat de o postare a caror comentarii m-au facut sa imi fie scarba de societatea aceasta de fetitze prost crescute intr-o societate "perfecta". Este vorba de o mamica in varsta de 29 de ani care a fost publicata in revista Vogue, ea avand 120 de kilograme.

click
Sunt de acord ca fiecare are dreptul la o opinie personala, dar nimeni nu isi asuma raspunderea propriilor cuvinte!?! De cand este mai important aspectul fizic decat sanatatea cuiva si cu cat patos sunt afectati emotional si vizual de aceasta persoana care a indraznit sa isi faca o poza si sa o posteze pe internet, ba chiar mai mult a aparut in revista, lucru care starneste si mai multa intriga in randul muierilor!

Obezitatea, la fel ca anorexia este o problema pe care multi o ignora, ba chiar mai mult instiga la ura si nu imi vine sa cred ca sunt persoane care mai zic si "pe langa faptul ca e cat dulaptul isi mai face si tatuaje saraca". Serios?? Este cazul sa se ia de faptul ca isi face tatuaje? Si daca ar fi cat dulapul, nu e a si cum ii da una din aceste muieri de mancare, cu toate asta se simt mai presus uitand sa se uite in oglinda. Si cea mai tare faza, s-a gandit ca ar fi interesant sa imi arate individa cat este ea de perfecta cu o tona de glet pe muie si cu ochii incrucisati.


Si acum am sa va las pe voi sa va dati cu parerea. Cine credeti ca este mai frumoasa? Domnisoara Sonya (imaginea de sus) sau modelul obez cu tatuaje (imaginea de jos)?


Da, este o femeie obeza, dar asta nu inseamna ca nu este frumoasa, asta nu inseamna ca nu este un om la fel ca oricare altul, asta nu o face dezgustatoare si ii admir tupeul pe care il are sa se expuna stiind ca oamenii sunt niste animale care abia asteapta sa critice.

Era de asteptat ca domnisoarele sa se simta ofensate cand au fost tratate cu aceeasi moneda, ipocrizia este la fiecare colt de strada si ma dispera judecata aceasta pe care o fac, de parca le-ar pasa de sanatatea ei, ba din contra, oamenii sunt defapt ofensati de faptul ca s-a promovat o persoana obeza si nu un model 90-60-90 asa cum se considera a fi normal.

Mma dezgusta persoanele care se iau de aspectul fizic a cuiva ca "vai ce grasa e", "vai ce fata are", "vai....", "vai...", "vai..." de parca voi ati fi mai brezi si daca cineva v-ar trata cu aceeasi moneda, imediat ati sari cu curul in sus ca "cum isi permit unii asa ceva". Asta este educatia cu care veniti de acasa? Va simtiti mai bine daca aruncati cu noroi in altii?

Sunt persoane care au probleme cu greutatea si nu este ceva care se poate controla. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti fie rusine de trupul tau si sa te urasti. Ar trebui sa te accepti asa cum esti pentru ca nu poti fi altcineva si opinile oamenilor nu ar trebui sa conteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu